Hrgović bez dlake na jeziku: ‘On je kao nespretni patak, ako me pobijedi idem u mirovinu’

Filip Hrgović (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Hrvatski boksač Filip Hrgović dao je intervju za YouTube kanal Queensberry Promotionsa nepunih pet tjedana uoči spekakularne priredbe pod nazivom “Matchroom vs. Queensberry: 5v5” koja će se održati u Rijadu.

U sklopu programa na rasporedu je i borba između Hrgovića i britanskog teškaša Daniela Duboisa. S obzirom na brojne medijske obveze uoči borbe prvi čovjek medijskog odjela Queensberry Promotionsa Dev Sahni ustanovio je da je Hrgović umoran, a da ga Dubois namjerava uspavati.

Hrgović je imao spreman odgovor. On je malo dijete za mene. Neće me ‘uspavati‘, borio sam se s puno većim udaračima od njega i nisu me poslali na spavanje pa neće ni on. Uništit ću ga, nije dovoljno zreo za mene”, ispalio je 31-godišnji Zagrepčanin.

@zagrebinfo Jeste li znali ove nazive? 🤔 #zagrebinfo #hum #topusko #otocac #zagreb #svetipetarusumi #anketa #voxpopuli #guess #tiktok #viraltiktok #fy #fyp ♬ original sound – zagreb.info

‘Podsjeća me na tog patka’

“Kada ga vidite, on je kao dijete koje se izgubilo usred trgovačkog centra i traži roditelje. Tako mi izgleda, kao da je izgubljen i ne zna gdje treba ići. U Hrvatskoj smo imali crtani film, ne znam je li bio emitiran u Velikoj Britaniji… Veliki patak koji je toliko nespretan da gdje god dođe, sve upropasti, zvao se Bubi. Dubois me podsjeća na tog patka”, rekao je Hrgović.

Onda se osvrnuo i na posljednju pobjedu Duboisa protiv Jarrella Millera. Voditelj je hrvatskog boksača upitao je li impresioniran tom pobjedom Duboisa? “Ma daj, čovječe… Miller se ne može boriti, ima 226 kilograma, spor je, nije izdržljiv, samo ide naprijed, ali nema snagu.


Pripremljen je za četiri runde. Za Duboisa je to bila velika pobjeda jer je prije toga izgubio, ali ako ćemo govoriti realno, Miller se ne može boriti, može samo pričati. Vi Britanci sve napravite velikim…Bila je to normalna pobjeda”, objasnio je Hrgović.

Službeno potvrđeno: Pred Hrgovićem najveći meč u karijeri

‘Očekujem puno od sebe’

Voditelj mu je uzvratio: ‘Ali bit će velika pobjeda ako Dubois pobijedi Filipa Hrgovića?”

“To će biti velika pobjeda, da. Ako me pobijedi, spustit ću glavu, priznati da je odličan borac i umiroviti se. Očekujem puno od sebe, vjerujem da sam najbolji i teško radim, a ako me Dubois pobijedi to će značiti da nisam toliko dobar kao što mislim da jesam i umirovit ću se”.

Za kraj razgovora dotaknuo se potencijalnog meča protiv Anthonyja Joshue. U njemu je ponovno povukao paralelu s pobjedom Hrvatske nad Engleskom (3:2) na Wembleyju 2007. u kvalifikacijama za Euru.

Neugodno iznenađenje za Hrgovića: Ostao je bez meča karijere, ništa od velike prilike

“Sjećaš se kad je hrvatska nogometna reprezentacija došla na Wembley i razbila vašu nacionalnu selekciju? Učinit ću to ponovno, doći ću na Wembley i razbiti Joshuu pred 80.000 Britanaca. To je moj plan, ali prvo se moram pobrinuti za velikog patka.”


Komentari