Filip Hrgović iznenadio najavom spektakla: ‘Nakon toga idem u mirovinu’

Filip Hrgović (Foto: Srđan Vrančić / Cropix)

Pred Filipom Hrgovićem je njegova najveća borba u karijeri. Ove subote u Rijadu je na rasporedu boksački spektakl na priredbi pod imenom ‘Matchroom vs. Queensberry: 5v5’ na kojem će hrvatski boksač odmjeriti snage protiv Britanca Daniela Duboisa.

Iako ulog neće biti pojas prvaka prema IBF-u, bit će to meč kakav hrvatski boksač čeka već dugo vremena. U subotu će sve oči biti uprte u Rijad, a pobjeda nad Duboisom Hrgoviću bi mogla otvoriti vrata za velike stvari.

Ali Duboisa se nikako ne smije podcijeniti. U dosadašnjem dijelu karijere na omjeru je od 20 pobjeda i 2 poraza, a 19 pobjeda ostvario je nokautom. Vjerovalo se kako bi to mogla biti borba vrijedna pojasa prema IBF-u, ali teškaški prvak Oleksandr Usyk je zatražio iznimku, te će zadržati sve svoje pojaseve barem do uzvratnog meča protiv Tysona Furyja koji je na rasporedu 21. prosinca.

Ukrajinac slavio u boksačkom meču stoljeća: Evo što njegova pobjeda znači za Hrgovića

‘Brži sam i bolji udarač’

“Brži sam od Duboisa, bolji udarač te imam veći IQ u ringu i više iskustva. Više toga ide meni u prednost, ali i on je dobar borac, moćan je, ostvario je puno nokauta i zato moram biti oprezan. Želim pobijediti u subotu, potom doći na Wembley i razbiti Anthonyja Joshuu, a zatim se boriti s pobjednikom revanša Fury – Usyk. Nakon toga ću se umiroviti, to je to, to je moj plan”, rekao je Hrgović u najavi meča za iFL TV.


Glavna borba večeri u subotu u Rijadu bit će ona između Dmitrija Bivola i Malika Zinada. Meč Hrgovića i Duboisa treći je po poretku važnosti, odnosno a održat će se kao četvrti od ukupno šest mečeva glavnog programa.

Glavni program večeri trebao bi započeti oko 18 sat po srednjeeuropskom vremenu, dok se Hrgovićev meč može očekivati negdje između 21.30 i 22 sata. Ljubitelji boksa ovaj meč mogu gledati preko streaming platforme DAZN i kupnje PPV prijenosa.

Poznati skaut nahvalio novog dragulja Dinamove akademije: Predviđaju mu veliku karijeru


Komentari