Filip Hrgović doznao ime sljedećeg protivnika, čeka ga okršaj protiv bivšeg svjetskog prvaka

Filip Hrgović protiv Gregorya Corbina ( Foto: Alen Medjic / CROPIX)

Nakon dugog čekanja, hrvatski teškaš Filip Hrgović napokon je saznao ime svog idućeg protivnika. Bit će to britanski boksač Daniel Dubois u meču koji će se 1. lipnja održati u Saudijskoj Arabiji.

Ovu vijest potvrdio je Hrgovićev trener Ronnie Shields. “Upravo smo saznali da će se Filip boriti 1. lipnja protiv Daniela Duboisa u Saudijskoj Arabiji,” rekao je Shields u intervjuu s Josephom Herronom u podcastu War a Week Boxing.

“Filip je neporažen, on je prvi izazivač po IBF-u i bez obzira na to što svi mislili o njemu, svi koji su mu se našli su poraženi. Ako ovako nastavi, bit će svjetski prvak”, kaže Shields.

@zagrebinfo A koliko koraka dnevno vi napravite? 🫵🏻🚶🏼‍♀️🚶🏻 #zagreb #zagrebinfo #tiktok #viraltiktok #fy #fyp #voxpopuli #anketa #hodanje #walking #steps #health #healthylifestyle ♬ original sound – zagreb.info

Zamjena za spektakl između Furyja i Usyka

Dubois je 26-godišnjak koji je u karijeri upisao 20 pobjeda i 2 poraza. Riječ je o bivšem WBA svjetskom prvaku koji je u poljskom Wroclawu u kolovozu 2023. izazvao Oleksandra Usyka i izgubio. Njegov drugi preostali poraz dogodio se u studenom 2020. protiv Joea Joycea. Također, treba napomenuti da je Dubois 19 od svojih 20 pobjeda u karijeri ostvario nokautom.

A u međuvremenu, hrvatski teškaš priprema se za sljedeći izazov u Miamiju, a ranije je potvrdio da će biti službena zamjena za spektakularnu borbu Usyka i Tysona Furyja koja je na rasporedu 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji.


Kako je Fury već ranije odgodio ovaj susret, ovoga su se puta organizatori pobrinuli da spektakl ne izostane u slučaju sličnog scenarija te su osigurali alternativu. “To mi stoji u ugovoru. Ako netko odustane, ja ću biti spreman”, rekao je Hrgović. Naravno, u slučaju da Hrgović ipak dobije priliku boriti se za naslov 18. svibnja, borba protiv Duboisa zakazana za 1. lipnja bila bi otkazana, no puno je izvjesnije da će gledatelji imati priliku vidjeti Hrgović- Duboisov sukob.

Sjajni Hrgović na brzinu poslao Australca na spavanje: De Mori nije imao šanse


Komentari