Remi Dinama i Rudeša na Maksimiru: Fešta za naslov prvaka može početi

Dinamo- Rudeš (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

DINAMO – RUDEŠ 3:3 (Brodić 24., Kaneko 36., Kulenović 52. / Topić 28., Petković 77., Doležal 86.)

Od 17:30 na rasprodanom Maksimiru Dinamo je dočekao Rudeš u posljednjem kolu SuperSport HNL-a. Po završetku utakmice na travnjaku će se održati službena ceremonija proglašenja prvaka Hrvatske. Nakon toga slavlje se seli na ulice i na trg gdje će s navijačima slaviti.

Na tribinama vlada sjajna atmosfera, a navijači su razvili veliki transparent u čast Dinamovog osvajanja naslova. Glavni sudac utakmice bio je Zdenko Lovrić, a njegovi pomoćnici Bojan Zobenica i Ivan Mihalj.

“Presretni smo epilogom ove sezone jer znamo svi što se događalo. Bili smo uporni cijelu sezonu, držali smo se zajedno i osvojili titulu, a onda i Kup. Znao sam da ćemo u uzvratnoj utakmici na Rujevici biti puno bolji nego u prvoj i tu su do izražaja došli mirnoća i iskustvo naših senatora, lidera momčadi”, rekao je Jakirović u najavi susreta s Rudešom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli GNK Dinamo (@gnkdinamo)

Rekordna sezona

“Posao u Dinamu nema veze ni s jednim drugim klubom u kojem sam dosad radio. Svi žele da Dinamo uvijek igra dobro i da pobjeđuje. Tempo je takav da nemate vremena ni tugovati ni slaviti jer vas čeka sljedeća utakmica.

To jako smanjuje mogućnost za neke treninge, više je to regeneracija i videopriprema za sljedećeg protivnika i za analize, a ni za to nekad nemate vremena. Jako je puno 59 utakmica, ali ovi dečki su pokazali da to mogu iznijeti i zbog toga je sve na kraju prevagnulo na našu stranu”, rekao je trener plavih.

“Čestitat ćemo Dinamu na dvostrukoj kruni. Normalno, pokušat ćemo se predstaviti u što boljem svjetlu. Moji mladi momci nisu imali do sada igrati u tom dekoru. Evo i njima ta prilika i ja se nadam da ih neće previše ta atmosfera sputati, već da će im dati dodatnog motiva da pruže svoj maksimum, a naravno moramo se nadati da će i Dinamo malo izmiješati sastav da utakmica bude konkurentnija. Mi smo to napravila prije gotovo deset kola i mislim da smo isprofilirali dosta naših mladih igrača”, rekao je trener Rudeša.

“Puno truda i novca je zadnjih par godina uloženo u razglas koji treba omogućiti da navijanje na sjevernoj tribini bude ujednačenije i glasnije. Sama konfiguracija tribine i velika udaljenost od terena dovoljna su prepreka da sami sebi ne stvaramo nove – pridruži se navijanju i sudjeluj u stvaranju atmosfere koja igrače gura naprijed i onda kad im ne ide najbolje. Navijati nije sramota, budi glasan i potiči druge da te prate u tome!”, objavili su Boysi.


Komentari