Đoković u jurišu na tron uz savjete Ivaniševića, samo ga još naslov u Wimbledonu dijeli od božanstva, može li ga itko zaustaviti?

Foto: Instagram

Bolju najavu ovogodišnjeg Wimbledona nismo mogli niti poželjeti. Novak Đoković je u velikom stilu osvojio ovogodišnji Roland Garros, i s tim 19 Grand Slamom približio sa na samo jedan vječitim suparnicima Nadalu i Federeru, koji ih obojica imaju po 20.

Novak je pokazao kako je u vrhunskoj formi, maraton polufinala protiv Nadala i finala protiv Tsitsipasa pokazao je kako je Nole u odličnoj fizičkoj kondiciji, koja je na travi Wimbledona najpotrebnija.

Mentalna snaga Đokovića, nakon obrata protiv Tsitsipasa, više ne smije biti dovedena u pitanje, je l’ vratiti se od 2:0 u setovima mogu samo najpripremljeniji igrači.

Dominacija velike trojke

Nadal, Federer i Đoković dominiraju Wimbledonom već dvadesetak godina, a njihovu prevlast jedino je dva puta uspio prekinuti Andy Murray.

Najuspješniji na travi je Roger Federer, koji se povukao s ovogodišnjeg Roland Garrosa kako bi se što bolje pripremio za ovogodišnji Wimbledon, za kojeg očito veliki Švicarac misli kako bi ga mogao osvojiti pod deveti put.

Novak Đoković peterostruki je osvajač Wimbledona i osvojio ga je u zadnja dva izdanja, tako da svi očekuju od Noleta da nastavi svoj niz, i u konačnici prestigne Federera po broju naslova u Londonu.

Rafa je u ovoj konkurenciji najslabiji, ali je “kralj zemljanih terena” osvojio Wimbledon dva puta u karijeri i time pokazao kako je ubojit na svakoj podlozi.

Osim njih trojice svoju šansu čekaju Medvedev i Zverev koji na travi mogu biti izrazito nezgodni, a svakako se ne smije zaboraviti na Tsitsipasa i Thiema koji su u odličnoj formi.

Ako još nemate gdje gledati, potražite svoj paket – ovdje.

Poseban turnir za Hrvate

Naravno kada se prisjećamo Wimbledona nikako ne možemo a ne prisjetiti se kako je taj turnir obilježio današnjeg člana Novakovog stožera, Gorana Ivaniševića, koji je osvojio turnir 2001. godine i čak tri puta bio u finalu gdje je poražen dva put od Samprasa i jednom od Agassija.

Naravno uz Gorana ne smijemo zaboraviti niti finale Čilića i polufinale Maria Ančića, koji je isto bio u timu Novaka Đokovića prije nekoliko godina.

Goran će sigurno moći Novaku udijeliti pokoji savjet više, ali peterostrukom osvajaču Wimbledona ove godine mislimo kako će teško neko stati na put.

Kako će proći ova utrka možete pratiti na programima Total TV-a, na Sport Klubu, a koji donosi na svojim kanalima najprestižniji svjetski turnir.

Ovaj sadržaj omogućio vam je Total TV.

Komentari