Dinamu Liga prvaka tek počinje: Izjava Baturine jasno govori što Modri žele

Dinamo - AS Monaco Fc. (Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Kada su Martina Baturinu nakon sinoćnjeg remija s Monacom pitali da mu je netko prije utakmice rekao da će uzeti bod sigurno bi potpisao, Baturina je vrlo jasno odgovorio:” Ne bi potpisao, išli smo na pobjedu”. Upravo takav mentalitet donio je energiju u Dinamo kakav smo gledali protiv Monaca u Ligi prvaka.

Nakon Monaca, Dinamu 23. listopada slijedi ogled u Austriji s RB Salzburgom, koji je na domaćem terenu u utorak izgubio s uvjerljivih 4:0 od francuskog Bresta, te je tako i drugu utakmicu zaredom (0:3 na gostovanju kod Sparte Prag) susret napustio pune mreže i bez postignutog pogotka.

Salzburg više ne vrvi ekstra talentima, a prošle sezone izgubili su i naslov u Austriji. Dinamu je ovo velika prilika, a znaju to i navijači. Nadaju se da Bjelica neće ponoviti grešku Čačića i momčad u Red Bull areni postaviti defenzivno.

Dinamo – AS Monaco Fc. Baturina.
(Foto: Damir Krajac/CROPIX)

Po pobjedu

Nakon Salzburga, Dinamu 5. studenoga slijedi još jedno gostovanje, ono u Bratislavi gdje će ih dočekati Slovan Marka Tolića. Jedan od miljenika modrog puka koji u Maksimiru nije dobio pravu priliku sada će Dinamu biti prva prijetnja. Trener Slovana je nakon utakmice s Cityem rekao kako Slovan pobjedu mora tražiti protiv Dinama jer je Dinamo na njihovoj razini.

Upravo to bi trebao biti veliki motiv igračima.

Trebaju dokazati da su tri razine iznad prvaka Slovačke i to pred njihovim navijačima. Ima Dinamo puno velikih pobjeda u gostima pa zašto ne bi dodao još dvije u idućih mjesec dana.


Dinamo je doživio debakl, ali se izvukao za razliku od Salzburga i Slovana.

Salzburg je na gol razlici 0:7 dok je Slovan osim poraza od Citya 4:0 izgubio i od Celtica 5:1. Upravo će Celtic gostovati na Maksimiru, Celtic koji je u ovom kolu izgubio od Dortmunda s čak 7:1. Zanimljivo prije Celtica stiže Dortmund. Dinamo svoje šanse zna, a ovakav Dinamo bi ih mogao i iskoristiti.

Utakmica završila neriješeno, prekršaji presudili razornim penalom: ‘Dinamo je prosuo prednost’


Komentari