Dinamo u problemu uoči prve europske utakmice: Trener zabrinut zbog ozljede jednog od ključnih igrača

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo je u SuperSport HNL-u, nakon tri uzastopne ligaške pobjede ima dva boda zaostatka za splitskim Bijelima i utakmicu manje, ali unatoč tom naletu, na Maksimiru ne vlada potpuno ugodna situacija.

Prije domaće utakmice protiv Astane u prvom kolu u skupini Konferencijske lige koja je na rasporedu u četvrtak, trener Sergej Jakirović brine zbog ozljede Darija Špikića, važnog aduta zagrebačkih Plavih, koji je pod upitnikom za nastup zbog bolnog aduktora.

Jakirović bi se u slučaju Špikićevog izostanka morao okrenuti drugom rješenju na desnom krilu, u situaciji u kojoj bi za ulazak na tu poziciju u momčadi konkurirali Luka Menalo i Mahir Emreli.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Velika minutaža

Problem sa Špikićem je neugodan za trenera zagrebačkih Plavih s obzirom na to da je riječ o igraču koji je bio u akciji u svim dosadašnjim ovosezonskim Dinamovim utakmicama.

Tih nastupa ima već puno, sveukupno 12 u svim natjecanjima, a Špikić je u tim utakmicama ubilježio dva gola i jednu asistenciju.

Bude li Jakirović bio prisiljen mijenjati, bio bi to dodatni problem u momčadi u kojoj u skupini Konferencijske lige neće biti Arijana Ademija zbog kasnog povratka u Dinamo iz kineskog Beijing Guoana, nakon što je istekao rok za prijavu igrača za nastup u ovoj fazi natjecanja.


Dinamo je otprije u napadačkoj fazi u sredini terena i na krilima oslabljen ozljedama Luke Stojkovića i Lukasa Kačavende, dvojca koji je ovog ljeta pristigao iz Lokomotive.

U slučaju obojice radi se o ozljedi koljena, a za Kačavendu je to problem koji se nastavlja, s nedavnom novom operacijom zbog koje se još ne zna hoće li ostati u Dinamu. Posuđen je iz Lokomotive za prvi dio sezone, ali sada ne može na teren, sa stankom zbog koje prijeti da uopće ne zaigra za Plave prije nego istekne posudba.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ambiciozni Kazahstanci

Unatoč problemima, Dinamo će protiv Astane tražiti pobjedu u susretu koji sutra počinje u 21 sat, a prije nastupa na Maksimiru, gosti iz Kazahstana dolaze sa svojim ambicijama, s prijetećim riječima da to više nije momčad zagrebačkih Plavih protiv koje su ranije ovog ljeta završili svoj put u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Dinamo je protiv starog poznanika iz Kazahstana u tim utakmicama slavio s 4:0 na domaćem terenu i 2:0 u gostima, no tada su u momčadi još bili Dominik Livaković, Josip Šutalo i Luka Ivanušec, hrvatski reprezentativci koji su u međuvremenu otišli iz kluba.


Komentari