Dinamo predstavio svojeg novog vratara, iskusni Slavonac ponovno u Hrvatskoj

Ivan Filipović (Foto: Ronald Gorsic/CROPIX)

Dinamo je u ljetnom prijelaznom roku predstavio svojeg novog vratara, za jačanje konkurencije u kojoj su otprije Ivan Nevistić i Danijel Zagorac. Na raspolaganju treneru Sergeju Jakiroviću je sada i Ivan Filipović, 29-godišnjak rodom iz Slavonskog Broda, koji je od 2021. bio član francuskog drugoligaša Paris FC-a. U Dinamo je došao bez odštete.

Nakon tri godine u Francuskoj, Filipović se vratio u Hrvatsku, a kako je objavio Dinamo, do sada ima iskustvo igranja s nekoliko trenutnih aduta zagrebačkih Plavih, što iz klupskog dresa, što iz mlađih dobnih kategorija u reprezentaciji Hrvatske. Pored toga, ima i iskustvo suradnje sa Sergejem Jakirovićem. Sadašnji trener Dinama vodio je Filipovića u razdoblju na klupi Sesveta.

Do sada u karijeri, 29-godišnji novi Dinamov čuvar mreže branio je za Graničar iz Županje, za vinkovačku Cibaliju, Lokomotivu, Sesvete i Slaven Belupo, prije nego je u srpnju 2021. godine otišao u pariški klub. Prije odlaska iz Hrvatske, u Slaven Belupu je došao i do statusa kapetana u nekoliko utakmica u drugom dijelu sezone 2020./21.

Sretan zbog prilike

U svojoj prvoj reakciji nakon dolaska u Dinamo, 29-godišnjak iz Slavonskog Broda kazao je koliko mu puno znači ovaj korak u karijeri. “Iznimno mi je drago i počašćen sam što mi je Dinamo pružio priliku da postanem dio njihove momčadi”, poručio je Filipović u izjavi za Dinamovu službenu stranicu.

“Radi se o najvećem i najuspješnijem hrvatskom klubu, a količina nogometnog talenta i znanja prisutnog u njihovoj svlačionici nešto je što samo po sebi predstavlja ogroman motiv da svakodnevno radim na sebi i iz dana u dan pokušavam biti sve bolji”, dodao je.


“Navijačima mogu obećati da ću na svakom treningu davati sve od sebe, a kad se pruži prilika, pokušat ću je objeručke zgrabiti i na taj način dokazati klubu da mi je s razlogom ukazao povjerenje”, zaključio je 29-godišnjak koji svoj novi izazov ima u nadmetanju za minute na vratima Dinama.

Evo što se događa s Petkovićem i njegovom situacijom u Dinamu


Komentari