Dinamo počinje Ligu prvaka pravim spektaklom: Mnogi će iz Zagreba ići zbog ove utakmice

Dinamo (Goran Mehkek/CROPIX)

Dinamo je saznao raspored utakmica na svojem ovosezonskom putu u ligaškom dijelu natjecanja u Ligi prvaka. Nakon ždrijeba koji je u četvrtak odredio osam protivnika zagrebačkih Plavih, zna se da će početak biti spektakularan, protiv Bayerna u Muenchenu, u utorak, 17. rujna u 21 sat. Momčad Sergeja Jakirovića odmah čeka susret s osvajačem šest naslova klupskog prvaka Europe, a bit će to nedugo nakon što Dinamo ponovno bude na okupu poslije reprezentativne stanke.

Nakon toga, u drugom kolu će Dinamo kod kuće igrati protiv Monaca, slijedi gostovanje u Salzburgu, a potom i još jedna gostujuća utakmica, protiv Slovana u Bratislavi. Naredni izazovi bit će dvije domaće utakmice, protiv Borussije Dortmund i Celtica, potom će na red doći gostovanje protiv Arsenala u Londonu, a za kraj, posljednji protivnik u ligaškom dijelu natjecanja bit će Milan na travnjaku Maksimira.

Cjelokupni raspored: Bayern (gostovanje, 17.9., 21 sat), Monaco (kod kuće, 2.10., 21 sat), Salzburg (gostovanje, 23.10., 21 sat), Slovan Bratislava (gostovanje, 5.11., 18:45 sati), Borussia Dortmund (kod kuće, 27.11., 21 sat), Celtic (kod kuće, 10.12., 18:45 sati), Arsenal (gostovanje, 21.1.2025., 21 sat), Milan (kod kuće, 29.1.2025., 21 sat)

Novi ugovor čeka Martina Baturinu

Prije novih izazova u Europi, Dinamo je nakon ulaska u ligaški dio natjecanja u Ligi prvaka skinuo s dnevnog reda ostanak Martina Baturine u klubu. Dinamova ‘desetka’ nije otišla s Maksimira u ovoljetnom prijelaznom roku, a za 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca priprema se i novi ugovor. Sadašnji vrijedi do kraja sezone 2027./28.

Po riječima predsjednika Dinama Velimira Zajeca, zagrebački Plavi bi pustili Baturinu ako potencijalni zainteresirani klub u budućnosti ponudi odštetu od barem 24 milijuna eura. Po sadašnjoj procjeni Transfermarkta, vrijednost 21-godišnjeg Vatrenog na nogometnom tržištu je 20 milijuna eura.


U 58. godini iznenada preminula legenda hrvatskog vaterpola Mislav Bezmalinović


Komentari