Dinamo na pripremama s već zaboravljenim reprezentativcem: Bjelica računa na njega

Nenad Bjelica (Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX)

Dok traje stanka u ligaškim natjecanjima s obzirom na to da su na okupu reprezentacije, ta stanka je ovog tjedna Dinamo odvela na pripreme u Međimurju, u Svetom Martinu na Muri, gdje je Nenad Bjelica jučer poveo momčad zagrebačkih Plavih.

Dinamo nije sa svim svojim snagama s obzirom na to da nedostaju reprezentativci, ali jedan od njih je ipak ostao s Bjelicom i klupskim suigračima. Desni bek Sadegh Moharrami imao je poziv za nastupe za nacionalnu momčad Irana, međutim, kako je još uvijek u razdoblju oporavka od teške ozljede koljena, 28-godišnji Dinamovac se ovog puta nije odazvao svojoj reprezentaciji.

Podsjetimo, Moharrami je pretrpio tešku ozljedu u siječnju dok je igrao za Iran protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata na Azijskom kupu. Morao je biti zamijenjen pri kraju prvog poluvremena te utakmice, a nakon što je s terena bio iznesen na nosilima, utvrđeno je da je Dinamov Iranac pretrpio rupturu prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena.

Igrači Dinama (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Završio na operaciji

Nakon toga, Moharrami je tešku ozljedu sanirao odlaskom na operaciju, a njegov povratak na teren se još čeka. Kako ne bi bilo previše žurbe, trenutno nije na raspolaganju Iranu koji će tijekom ovog reprezentativnog okupljanja igrati protiv Uzbekistana i Katra u azijskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

S obzirom na to da ga nema već mjesecima, 28-godišnji Iranac je u Dinamu već i pao u zaborav, no s obzirom na to da se vratio u kadar za utakmice, bliži se povratak na teren u dresu zagrebačkih Plavih. Pripreme u Međimurju poslužit će za novi test kako stoje stvari, a u planu je i utakmica protiv tamošnjeg niželigaša Poleta sutra u 15 sati.

Nakon tri dana u Svetom Martinu na Muri, Dinamo će se vratiti u Zagreb, a igrači će od petka do nedjelje imati tri dana odmora. Novo okupljanje je u ponedjeljak na Maksimiru, a nova utakmica dolazi na red naredne subote, 19. listopada, protiv Istre 1961 u Puli u 10. kolu SuperSport HNL-a.


Nenad Bjelica vodi igrače Dinama na mini pripreme pred vruću jesen

Uskoro i gostovanje u Salzburgu

Bliži se i treća ovosezonska utakmica Dinama u ligaškom dijelu natjecanja u Ligi prvaka, 23. listopada protiv Salzburga u Austriji. Bit će to susret s momčadi koja je u prva dva kola pretrpjela dva poraza, a zagrebački Plavi, podsjetimo, imaju bod iz remija s 2:2 prošlog tjedna protiv Monaca u Zagrebu, kada su se gosti iz Francuske u završnici susreta vratili nakon zaostatka od 2:0.

Što se tiče popisa igrača koje je Bjelica poveo na pripreme u Međimurju, među njima ima i juniora, zajedno sa standardnim prvotimcima koji nisu dobili reprezentativne pozive.

Golmani: Nevistić, Zagorac, Filipović.

Obrambeni igrači: Moharrami, Ogiwara, Torrente, Bernauer, Mmaee, Oliveras, Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile, Perić, Perković.

Vezni igrači: Mišić, Ademi, Stojković, Rog.

Napadači: Špikić, Cordoba, Kulenović.

Juniori: Šunta, Faye, Zebić, Šutalo, Miljak, Andrić, Zaverukha.


Komentari