Dinamo je mogao imati novog Soudanija: Modrima nije bio zanimljiv, a sada briljira u ligi s Messijem

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nova zvijezda New York Cityja i bivši igrač Istre, Alžirac, Monsar Bakrar briljirao je u pobjedi nad Orlandom u srijedu zabivši pogodak u pobijedi 2:0.

Bakrar je prošle sezone bio hit u HNL-u, a ljetos ga je htio dovesti i Dinamo i to se sada pokazalo kao potencijalno velika pogreška. Još ovog ljeta bivši igrač Istre bio je na meti Dinama, ali cijeli posao je propao.

Istra je jasno imala otkupnu klauzulu na Alžircu od dva milijuna eura i dok se Dinamo premišljao i predlagao posudbu s otkupom u cijeloj priči se našao MLS-ov klub New York City, platio dva milijuna i odveo ga u SAD. Alžirac se vrlo brzo prilagodio na novu ligu i od dolaska u MLS započeo je svaku utakmicu za New York u svim natjecanjima, dok čak i u Istri to nije bio slučaj.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Briljira u MLS-u

Dvadesetogodišnji Alžirac jučer je nastavio svoju zavidnu formu. Penal za New York City izvodio je Santiago Rodriguez, no vratar Orlanda brani. Na pravom mjestu u pravo vrijeme našao se Bakrar koji natrčava i glavom posprema loptu u mrežu. Bivšem igraču Istre bio je to treći gol u zadnja četiri susreta, a do sada u New Yorku zabio je četiri pogotka u devet utakmica u svim natjecanjima.

Bakrarov gol pogledajte OVDJE.

Mladi Alžirac u Istru je došao prošle godine u srpnju, a za Istru je postigao osam golova uz tri asistencije u trideset i jednoj utakmici. Ugovor u New Yorku veže ga do 2026. godine.


Dinamo u problemu uoči prve europske utakmice: Trener zabrinut zbog ozljede jednog od ključnih igrača


Komentari