Dinamo ide na utakmicu koju mora dobiti: Klub ima poruku za navijače

Dinamo (Ronald Gorsic/CROPIX)

Puno toga je u Dinamu ovih dana tmurno, a nakon smjene Sergeja Jakirovića i u čekanju objave novog trenera zagrebačkih Plavih, momčad se okrenula gostovanju u 16-ini SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, u srijedu u Banjolama nedaleko od Pule. Za Dinamo nema izbora. Tu utakmicu mora dobiti. Ne smije biti puno komplikacija protiv momčadi Banjola koja igra u hrvatskoj četvrtoligaškoj konkurenciji, u Trećoj nogometnoj ligi Zapad

Prije nego momčad ode u Istru, Dinamo je imao i poruku za svoje navijače koji namjeravaju na utakmicu u Banjolama. Za susret koji će u srijedu početi u 16 sati, Dinamo je za svoje navijače na raspolaganje dobio 324 ulaznice, koje će se prodavati po cijeni od 10 eura. Fizička prodaja na klupskom ‘Ticket pointu’ na Maksimiru danas traje od 11 do 19 sati, a sutra također od 11 do 19 sati.

Za Dinamo, u dolazećem razdoblju je cilj povratak na put s početka sezone, kada je sve izgledalo puno ljepše za zagrebačke Plave s obzirom na pobjede u prva četiri kola u SuperSport HNL-u i uvjerljivi prolazak protiv azerbajdžanskog Qarabaga u završnom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, s ukupnih 5:0 poslije dvije utakmice. Slijedila je slaba serija koja je dovela i do smjene Sergeja Jakirovića s klupe.

Traži se brzo podizanje

Podsjetimo, Dinamu su nakon uspješnog početka prvenstva slijedile tri utakmice bez pobjede, prvo remi protiv Rijeke na Rujevici (1:1), a zatim domaći poraz od Hajduka (1:0) i težak pad protiv Slaven Belupa (4:1) u subotu u Koprivnici. Prije utakmice protiv Slavena, objavljena je smjena Sergeja Jakirovića nedugo nakon povratka u Zagreb s primljenih devet golova u Ligi prvaka, s 9:2 u korist Bayerna u Muenchenu.

Prije objave novog glavnog trenera, momčad je privremeno preuzeo Sandro Perković, dotadašnji pomoćnik u Jakirovićevom stručnom stožeru. Perković se poslije poraza s 4:1 u korist Slavena morao osvrtati na loše stvari u igri zagrebačkih Plavih, koji su vodili nakon gola Brune Petkovića u 32. minuti, a slijedio je pad u nastavku utakmice.


“Moj zadatak je bio pripremiti utakmicu i više je nego očito da u tome nisam uspio. Odgovornost je potpuno moja. Nemam puno toga za zamjeriti igračima, protekla dva dana nisu nam bila jednostavna, ali oni su odradili stvarno dva jako dobra treninga. Ulazak u utakmicu nam nije bio najbolji, ali smo kasnije bili bolji protivnik, imali smo prilike, ali nismo uspjeli zabiti gol”, rekao je Perković nakon poraza u Koprivnici.

‘Sve što može ide protiv nas’

“Nažalost, očito smo u takvom trenutku. Momentum je takav da sve što može ide protiv nas. Stvorili smo kroz igru dosta situacija da usmjerimo utakmicu u našu korist, a s druge strane, sve što je moglo ići krivo, išlo je krivo. Slavenu još jednom čestitam i želim puno sreće u nastavku prvenstva, a mi ćemo rješavati naše stvari”, dodao je privremeni trener Dinama, donedavni Jakirovićev pomoćnik.

Perković je spomenuo i sadašnji glavni problem Dinama, barem po njegovom viđenju. “Očito je psihološki problem. Iako nije jednostavno, iako smo imali utakmicu pod kontrolom, vodili 1:0, onda primimo gol kakav ne smijemo primiti i tu ih vratimo u utakmicu. Drugo poluvrijeme smo otvorili dobro, imali 2-3 prilike, pogodili vratnicu, a onda iz protunapada nespretno primimo gol za 2:1.”

Tu smo potonuli, opet nam se dogodio ‘blackout’ kao prije nekoliko dana. Morat ćemo raditi i psihološki i na sve moguće načine pokušati dignuti momčad. Svakako ćemo analizirati ovu utakmicu, pouke se moraju izvući. Ne smiju nam se događati opet iste stvari. Treba ih dizati psihološki. To su vrhunski igrači, kadar nam je odličan, to je momčad koja je izborila Ligu prvaka i ja ne sumnjam da će ići prema gore. Treba vremena, ali ići će”, kazao je u osvrtu na poraz s 4:1 u korist Slavena.

Modri su u baš velikom problemu: Ovo im sad postaje ‘ranjiva točka’


Komentari