Čelnik NK Lokomotive priznao: ‘Od Mamića sam dobivao po 100 ili 200 tisuća eura’

Božidar Šikić (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Na suđenju u aferi Dinamo 2, Božidar Šikić, čelnik NK Lokomotive, izjavio je da je od Zdravka Mamića dobivao gotovinske iznose od 100 ili 200 tisuća eura za skautiranje i preporučivanje igrača.

Na suđenju je rekao da je te poslove obavljao za Mamićevu agenciju te da je u početku dobivao manje iznose, a kasnije, kada bi posao bio ozbiljniji, veće iznose. Novac je primao u gotovini bez potpisa, dok mu je Mario Mamić uplaćivao novac na račun. Šikić je Mamićevoj agenciji preporučio mnoge igrače, poput Luke Modrića, Vedrana Ćorluke i Matea Kovačića.

Tvrdi da je suradnja sa Zdravkom Mamićem prekinuta kada je Lokomotiva ušla u prvu ligu i da nije sudjelovao u transferima igrača Dinama. Također, rekao je da mu nije poznata tvrtka Pro Play Limited preko koje se navodno izvlačio novac iz Dinama, ali je priznao da je njegov potpis na nekim dokumentima.

Zdravko Mamić (Foto: Paun Paunovic / CROPIX)

‘Znam da me je Zdravko Mamić pozvao u svoju kuću’

Svjedok Zdenko Jedvaj, otac Tina Jedvaja, potvrdio je da je s Dinamom potpisao ugovor o podjeli transfernog obeštećenja kada je njegov sin otišao u Romu. Istaknuo je da su prava na podjelu obeštećenja prodali agenciji Marija Mamića, a isplate su se izvršile u dvije rate po 100 tisuća eura. Zdenko Jedvaj potvrdio je da je Zdravko Mamić organizirao transfer njegovog sina u Rim, dok se ne sjeća detalja vezanih za menadžere.

“Znam da me je Zdravko Mamić pozvao u svoju kuću, izvijestio da ima ponudu za moga sina i rekao da sutradan letimo u Rim. S nama u avionu na putu za Rim bio je i Zoran Mamić, a Zdravko Mamić mi je okvirno rekao pojedinosti ugovora, ali da ću biti zadovoljan s uvjetima jer se neki detalji još dogovaraju”, ispričao je.

Njegova supruga, Suzana Jedvaj, potvrdila je da je potpisivala ugovore jer je njihov sin bio maloljetan te da su primili oko 200 tisuća eura, ali nije bila upoznata s detaljima.


Bjelica pričao o prvom potezu s dinamovcima: ‘Pokazali su pravo lice, možemo biti zadovoljni’

Dinamo su oštetili za više od 19 milijuna eura

Suđenje se nastavlja 7. listopada ispitivanjem novih svjedoka. Optuženi su Zdravko i Zoran Mamić, koji su u bijegu u BiH i sudi im se u odsutnosti, te Zdravkov sin Mario Mamić, bivši direktor Dinama Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota, i menadžer Nikky Arthur Vuksan. Krota i Vuksan priznali su krivnju i dobili sporazumne kazne – Krota rad za opće dobro, a Vuksan uvjetnu kaznu.

USKOK tereti Zdravka Mamića da je od 2004. do 2015. organizirao ostale optuženike u zločinačko udruženje. Kroz fiktivne ugovore i nepostojeće usluge za transfere igrača, Dinamo je oštećen za više od 19 milijuna eura. Okrivljenici su navodno taj novac dijelili i koristili za osobne potrebe, a klub je bio dodatno obvezan platiti još 7,35 milijuna eura.


Komentari