Bjelica pričao o prvom potezu s dinamovcima: ‘Pokazali su pravo lice, možemo biti zadovoljni’

Dinamo nakon pobjede nad Lokomotivom (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Nakon što se vratio na klupu Dinama, Nenad Bjelica je za sobom ostavio prvu utakmicu u kojoj se tražila pobjeda sa zagrebačkim Plavima. Dinamo je to odradio moćno, s 5:1 protiv Lokomotive u osmom kolu SuperSport HNL-a na travnjaku Maksimira, a nakon dolaska do pobjede, povratnik na klupu govorio je o brzom podizanju momčadi za utakmicu u kojoj nije bilo pravog izbora, osim pobjede.

Poslije susreta, Bjelica je bio zadovoljan obavljenim poslom koji je zaustavio Dinamovu seriju od tri nastupa bez pobjede u prvenstvu. “Čestitao bih igračima, navijačima i svima u klubu. Uspjeli smo se konsolidirati iako nismo moglo puno trenirati, nije bilo puno vremena”, rekao je povratnik na Dinamovu klupu.

“Velika pohvala dečkima. Lijepo je pobijediti, svi su sretni, možemo se u miru pripremiti za Monaco”, dodao je Bjelica, bacajući pogled i prema onom što slijedi u srijedu u 21 sat u Ligi prvaka, ponovno na travnjaku Maksimira. Prije toga, uoči utakmice protiv Lokomotive trebalo je podignuti momčad.

Bivši dinamovac u problemima: Rival ga izgurao preko noći

Pomogli su razgovori s igračima

“Puno smo razgovarali sa svim igračima prije treninga, a obavio sam i individualne razgovore s igračima. Bilo je dovoljno da pokažu svoje pravo lice. S ovime što smo vidjeli možemo biti zadovoljni. Zabili smo pet pogodaka, mogli smo još koji. Žao mi je što smo primili pogodak”, dodao je Bjelica.


Spomenuo je kako je vidio igru u obrani, uključujući nastup dvostrukog strijelca Raula Torrentea, čiji su golovi zapečatili dolazak do tri boda. “Nakon ovog razdoblja svaka pobjeda bi dobro došla. Radujem se što smo se vratili u život. Od Bernauera i Torrentea smo tražili da igraju jednostavno. Vila je to kvalitetna utakmica njih dvojice, ali cijela momčad bila je kompaktna.”

“Drago mi je zbog Torrentea, tražio sam njegove golove na videu, nisam ih našao, a sad je zabio dva. Ja sam pragmatičan trener, ne umirem u lijepiti, želim pobjeđivati. Direktnim nogometom smanjujemo rizik pred našim golom, S tim da nismo stigli trenirati, ali rekli smo igračima što želimo od njih. Dosta smo trčali kad smo izgubili loptu, Petković je bio naš prvi obrambeni igrač. Trka je bila na visokoj razini”, kazao je Bjelica.

Nenad Bjelica (Foto: Goran Mehkek/CROPIX)

Izbor u momčadi izazvao glavobolju

Nisu svi bili na raspolaganju, ali stanje bi se moglo popraviti za Monaco. Bjelica je nakon pobjede nad Lokomotivom govorio o situaciji s Lukom Stojkovićem, koji se nedavno vratio nakon teške ozljede koljena i duge stanke u prošloj sezoni.

“Malo mu se zgrčio mišić, ali mogao bi biti u konkurenciji za Monaco, isto kao i Theophile. Nismo sa Stojkovićem željeli riskirati. Imamo zaista kvalitetan kadar. Dva dana me boljela glava, nisam znao koga staviti u momčad.”

Na drugoj strani, i trenera Lokomotive Silvija Čabraju zaboljela je glava, ali od pada njegove momčadi. “Bilo bi dobro kad bismo maknuli zadnjih šest-sedam minuta. Dobili smo tri gola iz prekida, to se nije smjelo dogoditi. Izgleda ružno tih 5:1, bilo bi bolje da je ostalo 4:1. Nadali smo se nekim bodovima jer je i Dinamo bio u lošem trenutku, a mi smo bili u još lošijem. Čestitam Dinamu na pobjedi”, rekao je Čabraja nakon utakmice.


Komentari