Bivši dinamovac u problemima: Rival ga izgurao preko noći

Luka Ivanušec (Foto: Ante Cizmic / CROPIX)

U redovima Dinama bio je godinama nositelj igre, jedan od glavnih oslonaca igre Modrih na putu prema trofejima. Na ljeto prošle godine ostvario je veliki transfer u redove nizozemskog velikana Feyenoorda. I krenulo mu je jako dobro. Onda se situacija promijenila.

Feyenoord je Luku Ivanušeca kupio za nešto manje od osam milijuna eura, a stigao je hrvatski veznjak u eri Arnea Slota, trenera koji je u međuvremenu promijenio adresu i sada stoluje u Liverpoolu. U Rotterdamu se po Ivanušeca kobnom pokazuje ozljeda ligamenata gležnja koja ga je izvan travnjaka ostavila više od mjesec dana. Naime, u tom periodu se na poziciji lijevog krila nametnuo i afirmirao Igor Paixao.

Ivanušec po oporavku od ozljede nije uspijevao istisnuti 24-godišnjeg Brazilca i nametnuti se, uhvatiti pravi ritam i kontinuitet, što je problem s kojim se suočava i ove sezone.

Dinamo potvrdio Bjelicu kao novog trenera: Vraća se dobro poznato lice

Zalupio vrata Hrvatu

Statistika tako kaže da je Ivanušec ove sezone upisao dosad četiri nastupa za Feyenoord i na travnjaku je proveo 119 minuta. Dakle, ulazio je mahom s klupe za pričuve i zasad je bez upisane asistencije ili pogotka. Za usporedbu, Paixao je ove sezone dosad upisao sedam nastupa i uknjižio je dva gola i dvije asistencije.


A prošle sezone Ivanušec je u nizozemskom prvenstvu ukupno upisao 24 nastupa. Uz prosjek od 48 minuta na terenu uknjižio je tri gola i pet asistencija. Ali ima nesreću da je Paixao, koji je doveden 2022. godine iz Coritibe, koji je prvotno doveden kao desno krilo, promijenio stranu i pokazao se kao pun pogodak. Time je zalupio vrata hrvatskom reprezentativcu.

Prošle sezone Paixao je u 31 nastupu u prvenstvu upisao devet golova uz tri asistencije, a ove sezone nastavlja u istom tonu. Dakle Ivanušecu se situacija u Feyenoordu ne razvija kako se nadao. Njegova je ideja bila da će mu igranje u Feyenoordu biti iskorak za odlazak u englesku Premier ligu. A kako mu nije idealna situacija u klubu, pati i njegova minutaža u hrvatskoj reprezentaciji. U ogledima protiv Portugala i Poljske na startu novog izdanja Lige nacija nije dobio niti minute.

Primarna stvar za Ivanušeca je bez ikakve dileme osigurati veću minutažu u klubu. Ima 25 godina, želi igrati i nametnuti se, a ostaje za vidjeti može li osvojiti Danca Briana Priskea koji ima veliko povjerenje u po Ivanušeca ‘kobnog’ Paixaoa.


Komentari