BBB se obratili priopćenjem: ‘Prisiljeni smo oglasiti se nakon nezapamćenog linča’

Boysi na tribinama (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

Osjećaji se ne smiruju nakon ogromnih nereda koji su ovog tjedna izbili na ulicama Atene. U velikom sukobu sudjelovali su navijači atenskog AEK-a te zagrebačkog Dinama. Među potonjima bilo je i pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys.

Boysi uputili očajni apel: ‘Najmanje pet ih je izbodeno, imaju infekcije i nitko im ne želi pomoći’

O svemu su se sad priopćenjem oglasili i iz BBB-a, a mi ga prenosimo u cijelosti. “Prisiljeni smo oglasiti se nakon nezapamćenog linča na Bad Blue Boyse u Ateni koje su pokrenuli grčki mediji i njihova javnost. U svemu tome, nažalost, sudjeluje i dobar dio hrvatske javnosti i medija.

Nema nikakvih dokaza

Nevjerojatna je lakoća kojom hrvatski mediji prihvaćaju to da se našim pripadnicima stavlja na teret odgovornost za tragediju koja se dogodila, a da ne postoje nikakvi dokazi za to. Niti mogu postojati što će vrijeme uskoro i pokazati.

BBB (Foto: Ronald Gorsic / CROPIX)

Postoji samo takozvana “istraga” kompromitirane grčke policije čiji je jedini cilj da se naknadno režira scenarij po kojem će se sramotna gesta upotrebe noža u navijačkom sukobu prišiti Hrvatima kako bi se zadovoljila krvožedna javnost, mediji i politika.

Istovremeno, sedmorica naše braće koji se nalaze u Ateni zadobili su ozljede od korištenja noževa. Trojica su ranjena ispaljenim signalnim raketama, a jedan pripadnik naše grupe zadobio je čak sedam (7!) ubodnih rana.


Zaustavite linč

Postoji li itko u Hrvatskoj kome ove činjenice remete narativ po kojem su Bad Blue Boysi odgovorni za najteže kvalifikacije koje im se stavljaju na teret?

Apeliramo na sve medije i svu hrvatsku javnost: Zaustavite ovaj linč usmjeren na stotinu hrvatskih građana i ne sudjelujte u njemu! Ne uništavajte i ne igrajte se životima mladih ljudi zbog senzacionalizma!”, stoji u priopćenju koji su na društvenim mrežama prenijeli i navijači i gradski ogranci kluba.

Svi ostaju u zatvoru: Huligane se tereti za četiri kaznena djela, među kojima je i ubojstvo

Ranije danas, podsjetimo, društvenim mrežama proširio se i očajnički apel Bodsa. Tvrde kako pritvoreni navijači u Grčkoj nemaju nikakav tretman, odnosno da ozlijeđenim navijačima nije pružena pomoć.

Navodno je dio njih liječnički zbrinut, ali da pojedini navijači koji imaju lakše ubodne rane, počinju imati zdravstvene probleme.


Komentari