Zagrepčanin osmislio način za velike uštede: ‘Kako se ovoga već netko prije nije sjetio’

Trgovina, ilustrativna fotografija (Foto: Freepik)

Kupnja robe široke potrošnje na promocijama sve je rašireniji trend, kako u svijetu, tako i kod nas, a odnedavno je na našem tržištu dostupna prva aplikacija koja objedinjuje sve popuste i akcijske ponude u trgovinama.

Riječ je o aplikaciji 360 PROMO koja je potpuno besplatna, a osim što prati uštede u trgovinama mješovitom robom, nudi i brojne druge mogućnosti poput pregleda radnog vremena trgovina nedjeljom. Prvu hrvatsku super aplikaciju već koristi preko 15 tisuća građana i mnogima je donijela mjesečne uštede od čak 200-tinjak eura, tvrdi njezin autor Josip Muller.

Primjerice, 35 proizvoda široke potrošnje koji bi po redovnim cijenama koštali 201,46 eura, zbog kupnje na promocijama sad su stajali ukupno 136,67 eura, čak 32 posto manje, što znači da se mjesečno na ovaj način može uštedjeti preko 200 eura.

Foto: Promo

Nije komplicirana za korištenje

Aplikacija nije suviše komplicirana za korištenje, pogotovo ako kupci slože listu za kupovinu. Za kupnju najosnovnijih namirnica u jednoj trgovini moguće je uštedjeti pet do deset eura u odnosu na iste najskuplje proizvode. Oni koji prate akcije će najviše profitirati, pogotovo ako kupnju obavljaju u nekoliko različitih trgovina jer tada mogu uštedjeti pedesetak eura u tjednoj kupovini.

“Onaj tko skine aplikaciju brzo uviđa sve njene prednosti i da zapravo besplatno može imati alat za uštedu novca i vremena.  Puno ljudi mi je komentiralo da im nije jasno kako se već prije nije netko toga sjetio, što je najbolji dokaz da smo napravili pravu stvar. U aplikaciji su prisutne akcijske ponude u svim najvećim trgovačkim lancima koji imaju promotivne ponude. A osim u trgovinama mješovitom robom, na njoj se mogu pronaći uštede i u drogerijama, trgovinama namještajem, odjećom, elektroničkim i kućanskim aparatima i ljekarnama”, ističe Zagrepčanin Josip Muller, čija se aplikacija može preuzeti putem trgovine Google Play ili Appleovog App Store-a.

Ovaj doktor ekonomije sa zavidnim iskustvom na menadžerskim pozicijama u velikim korporacijama na kreiranju svoje aplikacije radio je godinu i pol.


Godine priprema

“Pripreme za izradu aplikacije trajale su preko četiri godine. Želja mi je bila napraviti aplikaciju koja na jednom mjestu nudi sve što kupcu treba pri kupnji na akcijama. Uz praćenja akcija, korisnici mogu pohraniti sve svoje loyalty kartice i aplikacije na jednom mjestu te pregledati radna vremena trgovina. I sve to vrlo pregledno i potpuno besplatno”, kaže Josip Muller.

360 PROMO ima 6 raznih modula, a korisnicima nudi pregled i jednostavnu pretragu više od 5.000 pojedinačnih promocija, preko 100 promo kataloga i više od 500 atraktivnih aktualnih ponuda. Odabirom modula „promocije i akcije“ otvora se popis proizvoda koji su na akciji taj dan. Kategorija ima mnogo – od hrane, pića, cvijeća do dječjih proizvoda,začina, proizvoda za dom, čišćenje i slično.

Zagrepčanka podijelila trik: Ovako obitelj mjesečno može uštedjeti jednu cijelu plaću

Isti modul nudi i pretragu po željenom proizvodu, što bitno olakšava kupnju. A vrlo korisna kategorija u modulu “promocije i akcije” je i kreiranje vlastite liste za kupovinu. Osobni letak sastavljen od odabranih promocija kreira se tako što se klikne ponuđena ikona srce uz određeni artikl, a lista se može proslijediti putem WhatsAppa ili SMS-om. Ova mogućnost je vrlo dobrodošla pomoć kod kupnje, pogotovo u situacijama kad umjesto vas u kupnju ide neki član obitelji.


Komentari