Raj nedaleko Zagreba: Ovdje možete dobiti sve što vam treba

OPG Hažić (Foto: Promo)

Smještena u prekrasnom krajoliku Međimurja, nedaleko od Zagreba, Vinska kuća Hažić postala je omiljena destinacija za sve ljubitelje prirode, vrhunske hrane i domaćih međimurskih vina. Ovo posebno mjesto nudi ne samo izvrsna vina već i jedinstveno iskustvo u prvom vinskom kampu u Hrvatskoj, koji je otvoren u svibnju 2021. godine.

U srcu gornjeg Međimurja, okružen vinogradima i idiličnim zelenilom, Vinski kamp Hažić pruža priliku posjetiteljima da se opuste u prirodi. Kamp nudi smještaj u mobilnim kućicama i parcelama za kampere, a obitelj Hažić nudi gostima degustaciju domaćih vina, uključenu u cijenu noćenja. Kamp je također pet-friendly, što ga čini savršenim odredištem za sve koji žele uživati u prirodi sa svojim četveronožnim prijateljima.

Osim uživanja u smještaju i degustacijama, posjetitelji mogu istražiti brojne atrakcije u okolici, poput Farme jelena i muflona, Mađerkinog brega, Mlina na Muri ili se opustiti u Termama Sveti Martin, koje za goste Hažićevih nude 20% popusta na kupanje.

OPG Hažić (Foto: Promo)

Vinska kuća Hažić, poznata po svojim vrhunskim vinima proizvedenim od ručno ubranog grožđa, pravi je raj za ljubitelje vina. Vina kao što su Sauvignon blanc, Pušipel, Traminac mirisavi, Graševina i pjenušac Protagonist Toni rezultat su pažljive proizvodnje koja je u potpunosti biljnog podrijetla, čineći ih pogodnima i za vegane. Degustacije u vinskoj kući organiziraju se na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku, a posjetitelji mogu birati između individualnih i grupnih posjeta.

Poseban gastronomski doživljaj upotpunjuju tradicionalni međimurski specijaliteti poput mesa z tiblice, domaćih sireva, slanine i kruha s bučinim uljem. Uz domaće delicije i rustikalan ambijent, Vinska kuća može ugostiti do 50 osoba unutra i 40 na terasi, savršeno za organiziranje manjih degustacija, poslovnih druženja ili tematskih kulinarskih događanja.

Obitelj Hažić također se bavi proizvodnjom jabuka, s 18.000 stabala različitih sorti, od kojih se dio prerađuje u sok, čips i jabučni ocat. Njihovi domaći proizvodi često završavaju kao suveniri, podsjećajući posjetitelje na opuštajući boravak u Međimurju.


GO!V Gorice (Foto: Promo)

Za one koji preferiraju aktivniji odmor, Međimurje nudi brojne biciklističke staze, šetnice, rafting na Muri i adrenalinske parkove, kao i poseban Trening trčanja koji obitelj Hažić organizira svaki mjesec. Taj trening služi i kao priprema za Gorički trail – jedinstvenu utrku kroz vinograde, gdje se trči između redova vinove loze, a najbrži natjecatelji osvajaju titule Goričkog moža i Goričke žene.

Bez obzira na doba godine, Vinska kuća Hažić pruža bogat program događanja. Tijekom cijele godine organiziraju se događaji poput GO!V Gorice, berbe grožđa i jabuka, Urbanovo i Otvoreni podrumi te Adventa u Vinskoj kući. A slijedeće na redu je Martinje.

Doživite Martinje u posebnom ambijentu Vinske kuće Hažić, uživajte u mladom vinu, pečenim kestenima i toploj atmosferi uz firepit, dok vas oba dana zabavlja “Srejo i gitara”.

Vidimo se 8.11. od 15 do 20h i 9.11. od 12 do 21h – očekuje vas ugodna atmosfera i vikend ispunjen domaćim delicijama i dobrim raspoloženjem! Posjetitelji ovdje mogu uživati u prirodi, domaćim vinima i autohtonim delicijama, čineći svaku posjetu nezaboravnim iskustvom.

OPG Hažić (Foto: Promo)