Zabava se vraća na Ilicu: Glazba, ples, dizajn i umjetnost na jednom mjestu

Q'Art festival (Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Nakon kratke ljetne pauze, vratila se prilika za uživanje u umjetnosti i druženje na Ilici. Ponovno se održava omiljena festival-akcija Projekt Ilica: Q’ART, ovaj put u jesenskom izdanju.

(FOTO I VIDEO) PROJEKT ILICA OKUPIO GRAĐANE U SRCU ZAGREBA: Zaplešite, zaigrajte i popijte štogod!

Svi koji to žele, mogu doći 17. rujna od 9:30 do 15:30 i sudjelovati u programima koje kroz programe koje su pripremili organizatori te, kako kažu, osjetiti suradnju, toleranciju i uvažavanje.

“Grad Zagreb i ove godine organizira Europski tjedan mobilnosti, od 16. do 22. rujna 2023., pod temom “Save Energy”, a festival-akcija Projekt Ilica: Q’ART je 17. rujna uključena u program. Ovogodišnja tema odnosi se na uštedu goriva i energije općenito te će se provoditi pod sloganom „Krećimo se kvalitetnije – štedimo energiju!“, kažu organizatori događaja.

Projekt Ilica: QART.
Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Poticanje zelenog načina života

Cilj je potaknuti građane da pješačenjem, bicikliranjem i korištenjem alternativnih transportnih rješenja utječu na smanjenje potrošnje energije, smanjenje zagađenja okoliša, ali i poboljšanje životnih uvjeta i zdravlja što su također stavke za koje se zalaže festival-akcija Projekt Ilica: Q’ART.

ILICA USKORO IMA NOVI TULUM! Umjetnost i dobra glazba otvoreni su svima: ‘Zaboravite na prigovaranje’


Ilica će tako, zatvorena za promet, biti pozornica za nekoliko izvanrednih glazbenih nastupa među kojima će nam se na po prvi puta predstaviti Zvonimir Šestak Groove Assembly s izvedbama sa svog novog autorskog albuma”, poručuju organizatori.

Očekuju se i nastupi plesača: Plesna škola Ane Maletić će pod vodstvom stručne plesne pedagogice Nataše Jurišić demonstrirati svoja promišljanja pokreta kroz plesne nastupe.

Projekt Ilica: QART.
Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Plesači, umjetnici, dizajneri

“Tri skupine plesača prenijet će svoje priče kroz pokret u urbanom okruženju. Nemojte propustiti priliku i podržati nastupe učenika: Mirne Gostijanović, Ajle Bećirević, Petre Bukal, Karle Matijević, Tiare Rukavina, Emme Jurašić, Katarine Blažina, Irje Maksan, Arwene Kopčalić, Lorene Kaiser, Marte Brčić, Marle Belamarić i Chiare Jozić”, poručuju organizatori.

Nastupit će i mladi umjetnici i kreativci Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kojima se ova jeseni po prvi puta pridružuju i kolegice iz Akademije za umjetnost i kulturu iz Sveučilišta u Osijeku.

Studenti će predstavit svoje najnovije umjetničke uratke. Modnu reviju u 12 sati će otvoriti dizajneri Zlatne Igle, a zatim će svoje kreacije pokazati i Humana Nova, La Bestia te Zvjezdana Horvat.


Komentari