‘SKINULI SMO MU MONITOR’ Simona otkrila da je njezino peto dijete imalo komplikacije: ‘Slušali smo mu srčeko i disanje’

Simona Mijoković (Foto: Facebook)

Bivša manekenka Simona Mijoković prije dva je mjeseca po peti put postala majka. Ovih je dana na društvenim mrežama pratiteljima otkrila da mali Michael ima zdravstvene probleme zbog kojih je od rođenja morao nositi monitor.

‘Živjeti za Njega. Već je prošlo mjesec dana i tri tjedna od kada mi je Gospodin darovao Michaela u život. Usudila bi se napisati da sam možda spavala sve zajedno 24 sata u to vrijeme, u prijevodu skoro ništa ne spavam. Ali Gospodin daje snagu’, započela je Simona uz nekoliko fotografija iz bolnice.

‘Često sam znala negdje pročitat ‘lako meni’. A još češće zašutjeti pred tim ‘lako’. Majčinstvo je beskrajni dar i blagoslov, ali i služenje, odricanje, sebedarje – ako želiš posve služiti obitelji. Nikad nisam javno pričala o križevima. To je nešto između mene i Njega. Nešto što nosim u tišini. Smatram ih blagoslovima iako su nekad i teški, Gospodin zna koliko mogu nositi’, dodala je.

‘Ali ako vidi On, moj Ljubljeni, da se mogu slomit, pasti, brzo mi šalje dušicu u život ‘Šimune Cirence’ da mi pomognu molitvom noseći i moj križ zajedno sa mnom. Ako mi je još teže, tu dolazi i još koja dušica koju On šalje poput ‘Veronike’ da mi briše suzno lice. I na svemu zahvaljujem. I kad je najteže kažem: Hvala ti! Ti znaš zašto je to tako. Na mome srcu je da opraštam, ljubim, molim i blagoslivljam svakog jer na to sam pozvana. Sve što imam dugujem Njemu i Njemu vraćam, ta sve moje Njegovo je’, ustvrdila je Simona.

‘Ono što sam shvatila jest da se nikad ne treba žaliti. Nikome i nizašto. Treba naučiti šutjeti. I šutnju prikazivati Njemu. Jer šutnja je blago. Šutnja je milost. Šutnja je dar. Ali… Ako je za Njega i u Njemu, ako je šutnja u ljubavi i poniznosti, vjeruj mi da će biti blagoslovljena’, napisala je.


‘Jučer sam imala predivan dan kod ginekologa, a već danas Gospodin je dan blagoslova umnožio i na pregledu u bolnici s Michaelom. Skinuli smo mu napokon ‘monitorko’ koji je nosio od dana rođenja. Svakodnevno smo mu slušali srčeko i disanje i promijenili ‘stotinu’ elektroda. I sve je prošlo. Samo On nikada ne prolazi. Tu je s nama, uvijek i zauvijek. I prvo gdje smo išli je pred Tabernakul. K Njemu. Isusu – Izvoru Života. I kad je teško, idemo k Njemu, i kad je radost neopisiva, idemo k Njemu. I kad ne znamo odgovore, idemo k Njemu. I kada nam On daruje, idemo k Njemu. Ta Put uvijek vodi k Njemu! Jer On jest Put. Živim da bi mogla živjeti za Njega…’, zaključila je Simona.

Podsjetimo, Simona je udana za poduzetnika Stanislava Mijokovića s kojim ima četvero djece, dok s prvim suprugom Antom Gotovcem ima jednu kćer. Simonin današnji suprug u mladim je danima namjeravao postati svećenik, a danas radi u tvrtki koja se bavi prodajom i servisom automobila. Žive u Linzu.


Komentari