Prijateljica Mislava Bage prisjetila ga se dirljivim riječima: ‘Nikada neću zaboraviti to strašno jutro’

Mislav Bago (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Prije točno godinu dana, domaća novinarska scena je bila potresena iznenadnom smrću novinara Nove TV Mislava Bage (1973).

Preminuo je Mislav Bago, urednik, reporter i politički komentator Nove TV

Bago je zapamćen kao iznimno cijenjeni TV reporter, profesionalac koji se uvijek spremno javljao u javljanjima uživo i izvještavao o političkim aktualnostima.

Pamti se i njegovo umijeće intervjuiranja s brojnim političarima, kao što je i Ivo Sanader te sjajno baratanje statistikom kojima je iz studija analizirao izborne rezultate.

Mislav Bago (Foto: Biljana Gaurina / CROPIX)

Na prvu godišnjicu njegove smrti Bage se prisjetila njegova prijateljica, novinarka Maja Sever. Njezin dugogodišnji prijatelj preminuo je na njen rođendan.

Novinarka se preko Facebooka u petak zahvalila na svim čestitkama povodom svog 52. rođendana, ali je rekla i da rođendansko slavlje bez Bage više nije isto.


”Ovaj dan ne volim. Ne zato što ne volim prolaznost, nego zato što nikada neću zaboraviti to strašno jutro prošle godine. Baginjo, volimo te, svaki dan pomislim na tebe i bolno nedostaješ”, rekla je Sever uz fotografiju mačke za koju je rekla da nema nikakvu poruku, već joj je samo lijepa.

Bago se Novoj TV pridružio 2009. godine, a kao istraživački novinar HRT-a, karijeru je započeo u redakciji “TV parlamenta”. Unutarnja politika, rad i sabora, bili su njegova specijalizacija, a pratio je tijekom karijere više od 30 izbora. Od 2006. do 2008. ogidne je bio i urednik emisije “Otvoreno” na HRT-u.

Grob Mislava Bage na Dan mrtvih 2022. godine (Foto: Zagreb.info)

2006. godine ga je HND proglasio novinarom godine, a od krovne je novinarske organizacije dobio nagradu tri puta zbog svog rada.

PORUKA NA GROBU MISLAVA BAGE! Netko je sve rekao s nekoliko riječi stavljenih među cvijeće

Bio je stipendist USAID-a te pohodio desetak stručnih usavršavanja u SAD-u, gdje je sa svega 20 novinara iz cijelog svijeta bio pozvan na praćenje izborne debate Obama-McCain 2008. godine.

Bio je stipendist i Vlade Narodne Republike Kine, a pohađao je i seminare Europske komisije i Vijeća Europe.


Komentari