Preminuo slavni HRT-ov voditelj: ‘Otišao je naš dobri Jura i to baš na Božić’

Jura Gašparac (Foto: Biljana Blivajs / CROPIX)

Točno na Božić, napustio nas je hrvatski kolekcionar i nekadašnji HRT-ov voditelj Jura Gašparac. Preminuo je u 55. godini, nakon teške bolesti.

Najpoznatija priča Badnje večeri: Cijeli svijet ju obožava, znate li kako je nastala

Od njega se na društvenim mrežama opraštaju prijatelji i kolege. Književnica Sanja Pilić u znak sjećanja objavila je na Facebooku njihovu zajedničku fotografiju. “Zbogom Jura. Evo nas prije samo tri godine”, napisala je.

Hrvatski skladatelj i dirigent Đelo Jusić također je Gašparcu posvetio objavu. “Otišao je naš dobri Jura i to baš na Božić… Prijatelju, počivaj u miru Božjem i neka ti je laka hrvatska zemlja koju si toliko volio”, napisao je uz fotografiju koja je već prikupila na stotine reakcija.


Nepresušno vrelo priča

“Dragi moj Jura Gašparac, umjesto da nas obaspeš svojim prekrasnim starinskim božićnim razglednicama, ti si otišao Božić slaviti na nebu.

Nisi ti samo kolekcionirao stvari, bio si nepresušno vrelo priča… hodajuća enciklopedija koja je znala tajne svakog dvorca, kurije, kapelice”, stoji u objavi književnice Milane Vuković Runjić.

Lovac na antikvitete

“Pritom tako topao, nježan, pažljiv, osobito prema onima za koje si slutio da poput tebe imaju pjesničku dušu i nastanjuju oblačke snova. Bio si najbolje što smo imali, vladar poviješću bogate, začarane Hrvatske koju si toliko volio. Sretan ti Božić, dragi Jurek, na nebu među andjelima. Tvoj grad neće te zaboraviti”, zaključila je Milana..

Podsjetimo, Jura Gašparac imao je i svoju televizijsku emisiju, prigodnog naziva ‘Lovac na antikvitete‘.

U njoj se bavio raznim neobičnim predmetima, a time je i približio ovu relativno rijetko popularnu tematiku širem krugu. U posljednje vrijeme se u javnosti rijetko pojavljivao, a svoju bolest nažalost ipak nije uspio prevladati.


Komentari