Poznati chef već je bio ušao u sjemenište, ali onda: ‘Tada sam je ugledao u kuhinji’

Stjepan Vukadin (Foto: Instagram)

Među omiljene članove žirija kulinarskog showa “Masterchefa” ubraja se Chef Stjepan Vukadin. Mnoge je iznenadilo kada je jedinom prilikom otkrio da bi njegov život otišao u jednom sasvim drugom pravcu da je odlučio ostati svećenik.

Iz samostana u kuhinju

Naime, sa samo 13 godina Stjepan je ušao u sjemenište, a zatim je otkrio da izrazito voli kuhanje te se prebacio u srednju kuharsku školu u Šibeniku.

“Kao mali ministrirao sam kod don Filipa u Rogoznici te sam puno vremena provodio u crkvi. Moj stric Krešimir je franjevac i od malih nogu imam usađene vjerske vrijednosti. Jedno sam se jutro probudio i poželio biti svećenik.

Stjepan Vukadin
(Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX)

Sljedeće opet ista priča. Razmišljam proći će, pubertet, tražim se. Nije prošlo ni nakon mjesec i pol. Kao kad se zaljubite i razmišljate o toj osobi cijelo vrijeme. To sam osjetio, mislim da je to bio poziv. Odlučio sam reći roditeljima, stricu, svom župniku i tako sam otišao u sjemenište”, ispričao je u jednom intervjuu.

Ljubav: ‘Zaboravio sam se i rukovati’

Ljubav ga je dovela do pravog životnog poziva, ali i do ljubavi svog života.

Naime, Stjepan je svoju suprugu upoznao kad se ona zaposlila u računovodstvu tvrtke u kojoj je on bio šef kuhinje.


Prva velika drama u Masterchefu, Meri se slomila i zaplakala: ‘Ne osjećam se najbolje’

“Na njezin prvi radni dan šefica ju je provela kroz sve urede i prostorije da upozna sve. Tada sam je ugledao u kuhinji. Kao nešto sam radio, a zapravo nisam znao što. Valjda sam pokušao ostaviti što bolji dojam pa sam se i zaboravio rukovati i upoznati s njom.

To se dogodilo tek kad sam joj počeo donositi otpremnice od nabave. Prije su to radili kolege, ali kako je došla Katarina… Eto, tako je sve krenulo”, ispričao je Stjepan.

Stjepan Vukadin
(Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX)

Par se vjenčao u studenom 2019. godine, a u braku su dobili sinčića Gabriela.

“Gabriel je dijete kakvo se samo poželjeti može. Pametno, razigrano, a u drugu ruku i mirno. U posljednje vrijeme samo zove tatu. Nema veće sreće nego čuti riječ ‘tata’ od svog sina”, rekao je Stjepan.


Komentari