Njezini djed i baka bili su najpoznatiji par Hrvatske, a znate joj i oca: Pogodite o kome je riječ

Zagrepčanka iz poznate obitelji je zaplivala glazbenim vodama (Foto: Filip Kovačević)

Njezini djed i baka svojedobno su bili najpoznatiji par Hrvatske pa i čitave bivše Jugoslavije, što ni ne čudi s obzirom na to da su oboje imali izuzetno uspješne pjevačke karijere.

Njezin otac je, pak, jedan od najpoznatijih jazz glazbenika u Hrvatskoj koji je za svoj rad dobio brojne domaće i međunarodne nagrade. Ova je 20-godišnja ljepotica upravo s ocem prije nekoliko godina snimila prvu pjesmu, a ovog se ljeta ozbiljnije počela baviti pjevanjem.

Teta joj je najveća zvijezda Hrvatske, a s majkom nije u dobrim odnosima: Pogodite o kome je riječ

Znate li tko je ona?

U pitanju je Lu Dedić, kći Marine Scotti i jazz glazbenika Matije Dedića te unuka pjesnika, pisca i glazbenika Arsena Dedića i pjevačice Gabi Novak.

Odrastajući u glazbenoj obitelji, 20-godišnja Lu odmalena je bila okružena instrumentima i muzičarima, a ovog je ljeta objavila prvi samostalni singl ‘Prava stvar’.


Lu i Matija Dedić na domjenu u HNK 2021. godine (Foto: Neja Markičević/CROPIX)

‘Pjesma je nastala neplanirano i nije rezultat posebne odluke. Silvio i ja surađujemo već dugo, snimala sam kod njega i kad sam bila dijete, oduvijek se odlično slažemo profesionalno i privatno pa mi je ugodno raditi s njim. Pjesma nije produkt odluke kao ‘ajmo snimiti za objavu’, jednostavno – radili smo što volimo i svidio nam se rezultat’, objasnila je Lu promovirajući svoju prvu pjesmu.

‘Maksimalno otvoren um’

‘Interes za glazbu mi je vrlo širok i ne mogu odrediti kojem sam žanru najviše sklona. U aspektu glazbe um mi je uvijek maksimalno otvoren. Svakodnevno istražujem glazbu različitih žanrova i iz različitih razdoblja i uživam u tome’, dodala je mlada glazbenica.

Prije nekoliko tjedana objavila je i spot za pjesmu ‘Mijenjam se’ koju je za nju napisao poznati zagrebački producent i skladatelj Silvio Pasarić.

Talentirana Lu se nekoliko puta pojavila kao gošća na očevim koncertima, a s Matijom je surađivala i na njegovom albumu ‘Ladies’, na kojem je otpjevala pjesmu ‘Zadnji sati ljeta’.

Iako dolazi iz poznate glazbene obitelji, Lu za sebe kaže da je sramežljiva te da se ne voli previše eksponirati. Baš kao što je njezin otac okružen šansonom pobjegao u jazz, ona je, okružena jazzom, pobjegla u pop – Justin Bieber joj je najdraži pjevač, a osim njega, voli i SZA-u, Summer Walker, Arctic Monkeys, Lanu Del Rey… Od domaćih izvođača najdraži su joj Gibonni i Kristijan Beluhan.

Lu je s majkom Marinom 2022. godine posjetila Kuću umjetnosti Arsen u Šibeniku (Foto: Nikolina Vuković Stipaničev/CROPIX)

Roditelji joj ne vole ‘formulare o braku’

Iako njezin otac ne voli dijeliti informacije o privatnom životu, u jednom je davnom intervjuu za Nacional objasnio zbog čega se nije vjenčao s dugogodišnjom partnericom Marinom Scotti.

‘Naš je izbor da ne želimo ispunjavati formulare o braku, a pred zakonom smo ionako jednaki. Mislim da spominjanje vječnosti, što traži protokol, ipak na neki način mijenja odnos muškarca i žene, pa ako je to istina, ne bih želio da se uvjeravamo u to jer nam je divno i ovako’, izjavio je Matija Dedić 2008. godine.

Brat joj je najpoznatiji hrvatski pjevač, a ona izbjegava medije: Pogodite o kome je riječ


Komentari