NEVJEROJATAN USPJEH HRVATSKOG GLAZBENIKA! Gostuje na novom albumu grupe U2, nahvalio ga The Edge

Foto: Instagram

Glazbenik Stjepan Hauser nastavlja nizati velike uspjehe u ‘bijelom svijetu’ – nakon nastupa pred više od 12 tisuća fanova na rasprodanom koncertu u Budimpešti, objavljeno je i da je primljen u ‘elitnu glazbenu obitelj’ slavne irske grupe U2.

RASPRODAO ARENU U BUDIMPEŠTI: Hauser započeo prvu samostalnu turneju, poznato kad stiže u Zagreb

Naime, gitarist U2-a, legendarni The Egde, otkrio je u novom intervjuu za Rolling Stone da će se Hauser pojaviti kao gostujući glazbenik na njihovu novom albumu ‘Songs of Surrender’.

Petnaesti album grupe U2 sadržavat će, naime, obrade nekih od njihovih najvećih hitova, a Hauser se pojavljuje u čak tri skladbe, ‘Where The Streets Have No Name’ i ‘Dirty Day’ i ‘Vertigo’.

 

View this post on Instagram

 


A post shared by HAUSER (@hausercello)

Unatoč modernim tehnologijama koje omogućuju snimanje na daljinu, bend se odlučio, priča The Edge, na obiteljsku atmosferu i zajedničko stvaralaštvo pa je Hauser imao priliku muzicirati s najvećima od najvećih.

‘Dvoboj između akustične gitare i violončela’

‘Mislim da je gotovo sve napravljeno s nama zajedno u sobi. Ponekad smo koristili činjenicu da smo zajedno u Francuskoj, pa smo doveli dugogodišnjeg suradnika Declana Gaffneya koji je iskoristio taj trenutak da dovede violončelista Stjepana Hausera. S njih dvojicom smo radili četiri, pet dana. Tu se ‘Vertigo’ razvio od moje izvedbe na akustičnoj gitari do ovog nevjerojatnog dvoboja između akustične gitare i violončela. Isto je i s pjesmom ‘Dirty Day’, započeo sam je na akustičnoj gitari, a Hauseru smo dali priliku da svira preko toga’, ispričao je The Edge.

Album ‘Songs of Surrender’ u prodaju kreće 17. ožujka, a sadržavat će čak 40 pjesama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by U2 (@u2)


Komentari