MINEA SE BORILA S TEŠKIM POREMEĆAJEM! Otvorila dušu nakon užasnog iskustva: ‘Prevrnule smo se tri puta i završile u jarku’

Foto: Happy FM

Popularna voditeljica i pjevačica, Renata Končić-Minea otkrila je kako je patila od straha i anksioznosti te je imala napadaje panike.

Da se riješi užasnih osjećaja, trebale su joj čak dvije godine.

“Stalno sam se bojala da ću umrijeti ja ili netko meni blizak. Bilo me strah biti u gomili ljudi. Smetala su mi svjetla. Kada bih izašla na pozornicu, okrenula bih se prema bubnjaru koji je kužio što se događa. Smetala mi je i buka. Nisam mogla spavati, ma nisam mogla normalno živjeti, a kamo li nastupati”, prisjetila se Minea gostujući u emisiji “Special Happy Show” na Happy FM-u.

No, kako je navela, uz pomoć svojih prijatelja, podršku obitelji i stručnu pomoć, uspjela je pobijediti strah ističući da je time također pobijedila i sebe.

“Od tada drukčije gledam na život, zahvalnija sam, odgovornija i prema sebi i prema drugima. Primjerice, nakon koncerta ostajemo spavati u hotelu, ne putujemo umorni”, opisala je Minea značajne razlike u njenom životu nakon pobjede nad anksioznošću.

Inače, užasni osjećaji s kojima se borila bili su proizvod prometne nesreće koju je doživjela nakon povrataka s nastupa u Mariboru prije desetak godina.


“Ja sam vozila, a sa mnom su bile moje plesačice. Bilo je oko pet ujutro, vozač iz suprotnog smjera je zaspao za volanom, a ja sam ga pokušala izbjeći. Udarila sam u stupiće sa strane, automobil se prevrnuo tri puta i završili smo u jarku. Čudom smo preživjele i to čak bez ozbiljnih ozljeda, prošle smo samo s modricama, ali psihičke posljedice bile su puno teže”, prepričala je jezivo iskustvo.

Zaprosio me nasred bine pokraj zaručnice

Prisjećajući se u emisiji i svojih glazbenih početaka, Minea je rekla kako nije slutila da će biti pjevačica, a kamoli poznata.

Svoj uspjeh, kako je rekla, duguje stručnim ljudima koji su je pratili tijekom karijere, a ljubav prema glazbi općenito je naslijedila od majke.

Posebno je tu istaknula dvoje tekstopisaca: Tončija Huljića i njegovu suprugu Vjekoslavu, navodeći kako je imala sreće što su oni bili iza nje i vodili je.

“Kada imaš 20 godina želiš biti ozbiljan i da te tako doživljavaju. Radila sam novi album i Tonči mi je donio više pjesama, među kojima i tekst ‘Vrapci i komarci’. Kada sam to krenula čitati pomislila sam ‘jel ovo moguće’? Što sam više čitala bilo mi je sve nejasnije, a Tonči mi je rekao ili ćeš vjerovati ili ne. Ta pjesma je imala nevjerojatno pozitivan odjek kada je izašla, odmah je postala hit. I dan danas mi je malo čudno prije nego je izvodim, a ona je obilježila dobar dio moje karijere i devedesetih”, ispričala je Minea.

Ocijenila je i kako hitovi tog doba i te godine imaju puno ljubavi kod publike.

“Meni je to fenomen, kada vidim da su u publici mladi ljudi koji se tih godina nisu još ni rodili. Mladi koji pjevaju te pjesme, možda neće nužno znati da ih ja pjevam, ali negdje su ih čuli, pokupili i zavoljeli, na to sam ponosna. Uspjeha preko noći nema, kao što to danas mnogi mladi misle”, komentirala je Minea.

Od brojnih anegdota u njenoj bogatoj karijeri, jedna joj se posebno urezala u pamćenje.

“Na bini me zaprosio čovjek čija je zaručnica stajala u drugom redu. Ja sam ga ljubazno odbila, a nadam se da je doma dobro prošao i da je danas sretno zaljubljen, nisam se raspitivala”, prisjetila se najzanimljivijeg momenta iz svojih nastupa.

Dubrava joj najsigurniji kvart

Minea je inače, poznata po tome kako vrlo uspješno čuva svoj privatni život.

Uz nekadašnju, danas dobivenu borbu protiv anksioznosti, ustvrdila je i kako je danas sretna, te joj je jedini “porok” kašnjenje ali zato niti ne puši niti pije.

Odrasla je u Dubravi koju, unatoč svim pričama iz tog dijela grada i dalje smatra najsigurnijim kvartom u Zagrebu.


Komentari