‘LJETI SU SE UVIJEK NATJECALI…’ Vesna Dragojević otkrila detalje prijateljstva Olivera i Jasmina: ‘Uvijek je o njemu lijepo govorio’

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Prije nego je ostvario uspješnu pjevačku karijeru, Jasmin Stavros svirao je bubnjeve s brojnim glazbenicima, pa tako i s Oliverom Dragojevićem. Poznanstvo dvojice glazbenika počelo je 1973. godine kada su obojica svirali i pjevali u grupi More.

‘CILO JUTRO MI NAVIRU USPOMENE’ Estrada utučena smrću Jasmina Stavrosa: ‘Bio sam uvjeren da će pobijediti bolest’

Vesna Dragojević uputila je izraze sućuti obitelji pokojnog glazbenika te se prisjetila njihovog prijateljstva.

“Kad je Oliver ostavio Trubadure i išao svirati u Supetar s grupom More, to ljeto 1973. svirao je svaku večer u hotelu Vila Maria, a Stavros je s njima svirao bubnjeve. Tada sam Stavrosa prvi put srela i upoznala, on je stvarno bio vrhunski bubnjar. Kasnije kad je Oliver otišao u solo karijeru, Stavros ga je pratio par godina, bio je u njegovom pratećem bendu. Znali su se dobro, kartali su se, zezali”, ispričala je Vesna Dragojevića u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Stavros i Dragojević svoju su ljetnu oazu imali na otoku Korčuli. “Ljeti bi se uvijek on i Oliver natjecati tko je više ribe uhvatio. Sretali bi se po Korčuli i na Palagruži. Staki je isto volio loviti ribu. Oliver je bio bolji ribar, ali dobro, Stavros je manje i lovio. Znali su nekad ići na Palagružu skupa loviti ribu. Oliver je uvijek lijepo o njemu govorio. Bili su dobri, nisu se poslije puno družili, ali Oliver ga je jako cijenio “, rekla je Vesna.

PREMINUO KRALJ ZABAVE! Jasmin Stavros izgubio bitku s teškom bolešću


U međuvremenu, Jasminov sin Milo na Facebooku se oprostio od svog oca koji je u 69. godini izgubio bitku s karcinomom kostiju koji mu je dijagnosticiran prije manje od dva mjeseca.

“Adio pape”, napisao je Milo i objavio fotografiju osmrtnice.

Posljednji ispraćaj popularnog glazbenika bit će u subotu, 6. svibnja u Splitu na groblju Lovrinac u 12.30 sati, a vrijeme slavljenja mise zadušnice bit će objavljeno nakon pogreba. U osmrtnici obitelj je uputila i posebnu zahvalu svima koji su bili uz njih.

“Zahvaljujemo svima koji su bili uz nas u teškim trenucima, posebice liječnicima i medicinskom osoblju Sestara milosrdnica, Rebro i Jordanovac u Zagrebu i svećenicima”, napisala je ožalošćena obitelj.


Komentari