Kraljica domaćih sapunica ponosno: ‘Iako sam dotepenka, samu sebe smatram purgericom’

Foto: Facebook

U posljednjoj ovogodišnjoj emisiji ‘Purgeraj’ na Radiju Sljeme gostovala je jedna od najpoznatijih domaćih glumica, kraljica sapunica kako joj često laskaju, 60-godišnja Ksenija Pajić. Odmah na samom početku, rođena Riječanka naglasila je kako se smatra pravom Zagrepčankom.

˝Iako sam dotepenka, samu sebe smatram purgericom, ne samo zato što sam tu već 40-ak godina već i zato što jako volim Zagreb˝, pojasnila je Ksenija koja je u Zagreb stigla 1979. godine na studij glume i u metropoli je, kako je pojasnila, igrom prilike i zahvaljujući pokojnom Relji Bašiću, u konačnici i ostala.

Kako je ispričala u emisiji, Ksenija je još za vrijeme studija prošla puno podstanarskih soba i stanova, upoznala mnoge dijelove grada, ali se zadržala u centru pa je tako danas ponosna vlasnica stana u Vodovodnoj ulici za koju ističe kako joj je najveća prednostan to što je sa samo par tramvajskih stanica u svom matičnom kazalištu, Gavelli. S obzirom na dobru upućenost u grad, glumica je opisala i kako bi izgledalo obilaženje Zagreba kada bi ona vodila turiste.

˝Meni je Zagreb divan u svakom svom segmentu˝

˝Meni je Zagreb divan u svakom svom segmentu i svakom svom kvartu, centar znam najbolje! Volim Zagreb jer ima puno zelenila, prirodu, Sljeme… Sviđa mi se ta kombinacija urbanog dijela grada i prirode koja je blizu, obožavam Dolac gdje sam barem dva puta tjedno˝, ponosno je pojasnila Ksenija koja se dotaknula i teme dotepenaca za koje iskreno priznaje kako bi se trebali više prilagoditi mentalitetu grada.

˝Mislim da je i dio dobrog odgoja to da se čovjek prilagodi nekoj novoj sredini u koju dođe živjeti, nije Rijeka daleko od Zagreba, ali opet je drugačiji… Mislim da se neki dotepenci danas nisu asimilirali, donijeli su sa sobom neke druge običaje koji ne pripadaju ovom gradu, ali nije na meni da ih mijenjam˝, kazala je 60-godišnjakinja koja, iako je u Zagrebu već preko 40 godina, kajkavštinu nije toliko usvojila u svoj svakodnevni govor.

˝Želim da Zagreb zadrži duh po kojem je poseban˝

Za kraj, glumica je otkrila kako zamišlja Zagreb u budućnosti. ˝Želim mu prosperitet, napredak, da su ljudi zadovoljni i sretni, da ima puno sadržaja koji stanovnici mogu konzumirati, a da istovremeno zadrži taj duh po kojem je poseban, taj spoj starog i novog˝, rekla je Ksenija.



Komentari