Jako podsjeća na majku i oca, a svi troje su glumci: Znate li tko je ovaj zagrebački ljepotan?

26-godišnji Zagrepčanin dolazi iz poznate glumačke obitelji (Foto: HRT)

On je sve poznatiji hrvatski glumac, ali još nije dosegnuo slavu poznatih roditelja – njegovi otac i majka su nagrađivani glumci pa nije ni čudo što je, nakon godina provedenih na probama i filmskim setovima, i sam krenuo glumačkim vodama.

Štoviše, i njegov stric i bratić su poznati glumci pa zajedno čine jednu od najpoznatijih hrvatskih ‘glumačkih dinastija’.

Znate li tko je on?

Otac joj je legendarni domaći voditelj, a baka operna pjevačica: Znate li tko je ova ljepotica?

U pitanju je Toma Medvešek, 26-godišnji glumac i sin Nataše Dorčić i Svena Medvešeka. Njegov stric je Rene Medvešek, a bratić Fabijan Pavao Medvešek, glumac trenutno najpoznatiji po angažmanu u ‘Supertalentu’.

Šira javnost Tomu je upoznala kao mladog Davora Gopca u hit seriji ‘Crno-bijeli svijet’. Otad je zabilježio brojne zapažene uloge, među kojima su ona Rafaela u seriji ‘Dar Mar’, a pojavio se i u filmu Igora Mirkovića.


Toma je 2022. godine osvojio Zlatni studio za najboljeg mladog kazališnog glumca (Foto: Damir Krajač/CROPIX)

Gostujući u emisiji ‘Kod nas doma’ i to upravo na temu odrastanja uz poznate roditelje, Toma je priznao da se veći dio djetinjstva nije htio baviti glumom – upravo zato što je stalno bio okružen glumcima.

Opirao se glumačkom pozivu

‘Više sam se opirao nego što sam to prihvaćao. Do osamnaeste godine sam mislio da neću biti glumac i da to nije za mene. Bavio sam se svim sportovima i mislio sam da će to biti neki moj pravac u životu’, rekao je Medvešek na HRT-u.

‘Dramska radionica koju sam pohađao šest godina me samo nekako povlačila. I na kraju sam pao u taj bunar i sve je krenulo’, ispričao je Toma koji je u glumački svijet zakoračio, na neki način, i prije rođenja – njegova majka Nataša Dorčić bila je trudna snimajući danas kultni film ‘Mondo Bobo’.

Toma Medvešek i Dea Presečki na promociji TV serije ‘Oblak u službi zakona’ (Foto: Tomislav Krišto/CROPIX)

Medvešek je otkrio i da mu poznati roditelji daju korisne savjete – otac o glumi, majka o pametnom i koncentriranom potpisivanju ugovora.

Oca još uvijek nije do kraja shvatio

‘Tata mi daje konstruktivne savjete što se tiče glume, bavljenja svojim tijelom, glasom… Ali teško mi je za shvatiti to što on meni priča’, kroz smijeh je priznao Toma Medvešek.

Inače, Toma je stalni vanjski suradnik Zagrebačkog kazališta mladih, a 2022. godine primio je medijsku nagradu Zlatni studio za najbolje novo lice u kazalištu i filmu za ulogu Dode u predstavi ‘Ti si prvi hrabar’ u produkciji KunstTeatra s kojim također redovito surađuje.

Otac joj je nogometna legenda, a majka jedna od najljepših Hrvatica: Znate li tko je ona?


Komentari