Iznenada preminuo legendarni Jurica Popović

Iznenada preminuo Jurica Popović (Foto: CROPIX)

Preminuo je Jurica Popović. Glazbenik koji je lani obilježio 40 godina karijere koju je započeo u grupama Trotakt projekt i Gracia, a nastavio uspješnom solističkom karijerom napustio nas je u svojoj šezdeset i petoj godini, piše Jutarnji list.

Jurica Popović i Matija Vuica (Foto: Nera Simic / CROPIX)

Njegova najveća ljubav bila je modna dizajnerica

Ova tužna vijest zavila je glazbenu scenu u crno, osobito iz razloga što se Jurica nedavno čuo i vidio s brojim kolegama koji sada ne mogu vjerovati da ga više nema. Njegova dugogodišnja partnerica, dizajnerica Matija Vuica je neutješna.

Mtija Vuica bila je Juričina velika ljubav (Foto: Joško Supić / CROPIX)

Jurica Popović glazbom se profesionalno bavio od 1981. godine. Osnivač je grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.). Autor je (skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent) nekoliko stotina pjesama koje su izvodile ove dvije grupe, a pojavljuje se i kao kantautor pod imenom DJ Pop, piše na stranicama Hrvatskog društva skladatelja o bogatoj karijeri Jurice Popovića.

(FOTO) ‘TOTALKA JE…’ Partneru Matije Vuice auto uništen na parkingu: ‘Noćni rukopis’ mladića s bijesnim Audijem’

Tvorac je i lika za djecu Simpatico koji kroz pjesmu educira ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegovih djela seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetim), etno popa (Gracia u devedesetima), elektro popa (DJ Pop u 2000–im) do instrumentalne glazbe.


 


Komentari