(Foto) Sjećate li se sestara Hohnjec? Potpuno su promijenile imidž i okrenule se Bogu

Sestre Stefany i matea Hohnjec su se povukle iz javnosti (Foto: Biljana Gaurina/CROPIX, RTL)

Među poznatim Hrvaticama koje su radikalno promijenile način života te se nakon života na naslovnicama tabloida okrenule Bogu i vjeri našle su se, osim Simone Mijoković, i sestre Hohnjec. Stefany i Matea prije desetak su godina bile neizostavna lica društvene kronike, a onda su utonule u anonimnost.

Dirljiva objava preobraćene Simone uz sliku s petim djetetom: ‘Duboke krvave rane moje prošlosti tada su presudile…’

Stefany se, podsjetimo, prije dvadeset godina proslavila kao Miss sporta. Do te titule došla je zahvaljujući dugogodišnjem bavljenju gimnastikom, koju je kasnije zamijenila karijerom manekenke, modela i reality zvijezde.

Bilo je to, naime, doba kad je domaća javna scena prštala od modnih i društvenih događanja, a prije influencerica na Instagramu postojale su ‘starlete’ koje su se redovito pojavljivale na svakojakim promocijama, koncertima i ostalim druženjima. Stefany je u to vrijeme bila jedna od najomiljenijih manekenki.

Matea na stranicama crne kronike

Njezina mlađa sestra Matea bila je puno problematičnija – osim krvnog srodstva sa starijom sestrom, u medijima je bila i zbog nekoliko incidenata, a onda i zbog stravične večeri koja je završila smrću jedne osobe.

Matea Hohnjec svojedobno je snimala golišave editorijale (Screenshot: RTL)

Godine 2012. uhićena je s tadašnjim suprugom Josipom Nikićem pod optužbom da je osamnaestogodišnju T. D. opskrbila drogom od koje je djevojka preminula u njihovu stanu na zagrebačkoj Jaruščici. Matea je na kraju dobila godinu dana zatvora, a Nikić je osuđen na 26 mjeseci iza rešetaka.


Nikić je zatim zatražio civilni razvod, a Matea je pokrenula i onaj crkveni koji im je na kraju odobren.

Ispad u Poreču

Godine 2018. medije je obišla vijest o Mateinu ispadu u porečkoj Eufrazijevoj bazilici. Starleta se derala na svetoj misi te govorila da je opsjednuta demonima. Svemu je prethodila vijest da se iz Hrvatske seli u Ujedinjene Arapske Emirate te da će se udati za bogatog šeika.

‘Poručujem vam iz bolnice da svi koji ste mi uništili život i zbog kojih sam ja plakala da je došao na vas red. Moje vrijeme je došlo i ja odlazim u miru Božjem, a vi se snalazite kako znate. Ali da ću vam napraviti pakao od života, u to budite sigurni. Pozdrav’, dramatično je poručila Matea nakon incidenta u Poreču.

Novi svjetonazori i novi imidž

Nakon brojnih dramatičnih događaja uslijedio je dramatičan zaokret – i Matea i Stefany su se povukle iz javnog života te se okrenule vjeri. O tome su u nekoliko navrata i javno govorile, a Matea je na Instagramu nedavno objavila njihovu zajedničku fotografiju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Matea Hohnjec (@matea.hohnjec)

‘Nakljukaju te lijekovima i snađi se druže. Nema tu razgovora koji bi ti mogao pomoći. Mislim da sam ja jedina koja si mogu pomoći, ali kada počnem razmišljati o svemu, osjećam ogromnu bol zbog svega što se zbilo. I krivnju. U glavi mi je ogroman kaos koji ću, nadam se, raščistiti u zatvoru’, rekla je Matea uoči odsluženja zatvorske kazne.

‘Kada će biti dobro, kako?’

‘Svi mi govore da će sve biti dobro, da ću ja biti dobro, no ne nalazim nikakvu utjehu u tim riječima. Kada će biti dobro, kako? Zaredalo se toliko loših stvari u mom životu koje ne znam prihvatiti, ne umijem vidjeti bolje sutra. Godinama sam se drogirala, živjela kako sam živjela, priznajem svoje grijehe, a sada ih naplaćujem’, istaknula je tada.

‘Nekako sam se izgubila, krenula u drugu ulicu, gdje nije možda bila volja Božja, ali opet sve se s razlogom dogodilo. Prošla sam teške stvari, vidjela i doživjela puno toga, no opet je Bog tako htio… Kroz sve to mene je gradio i rasla sam do trenutka dok nije došlo do bližeg susreta i upoznavanja s Bogom. Jednoga dana sam na poziv jedne gospođe otišla na svetu misu. Zatim je uslijedio razgovor sa svećenikom, životna ispovijed i promjena života’, otkrila je i povukla se iz javnosti.

I njezina puno mirnija sestra Stefany više ne obilazi društvena događanja. Godine 2018. se udala za poduzetnika Ivana Papića s kojim ima dvoje djece.

Simona slavi šestu godišnjicu sa suprugom: ‘Različite su kušnje, posebno progonstva od svijeta jer živiš čistoću prije braka’

Stefany je dugi niz godina bila jedna od najtraženijih domaćih manekenki (Foto: Davor Zunic/CROPIX)

‘Nakon što sam postala Miss sporta, dogodila se prekretnica u mojem životu i ja sam se izgubila. Skrenula sam u drugu ulicu, što možda nije bila volja Božja, ali sve se s razlogom dogodilo. Prošla sam teške stvari, vidjela i doživjela mnogo toga, no opet je Bog tako htio’, rekla je prije nekoliko godina u emisiji ‘Zašto vjerujem’ Hrvatske katoličke mreže.

‘Kroz sve to mene je gradio i rasla sam do trenutka dok nije došlo do bližeg susreta i upoznavanja s Bogom. Da u prošlosti nisam imala toliko teških situacija, ne bih mogla toliko duboko doživjeti susret s Bogom’, pojasnila je nekadašnja Miss sporta.

Matea koja trenutno živi u Istri u jednom je intervjuu priznala i da joj je starija sestra Stefany veliki uzor te da se, baš poput nje, želi ‘ostvariti kao majka i supruga’.


Komentari