‘EKIPA PROVJERENOG BILA JE KAO SEKTA’ Cure detalji o Ivani Paradžiković: ‘To nije osoba s kojom želim raditi’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

“Najgori sam kritičar na svijetu. Užasno sam kritična i zahtjevna. Imam zaista nemilosrdne zahtjeve, a oni sve to izdržavaju iz tjedna u tjedan te stoički podnose moj težak karakter. Točno znam što hoću i nemam milosti. Bilo je dosta ljudi koji su prošli kroz redakciju, a nisu se uspjeli zadržati. Bilo je kolega koji se s time naprosto nisu mogli nositi”, priznala je svojevremeno za tportal Ivana Paradžiković, nagrađivana novinarka i do jučer zaštitno lice i prema mišljenju mnogih gledatelja “duša” emisije Provjereno.

Nakon 15 godina predanog rada na Novoj TV, Paradžiković je odlučila da je vrijeme za promjene i nove izazove.

“Uvijek ću biti ponosna na emisiju koju smo stvarali, na sve pozitivne promjene koje smo donijeli, na sve priče koje smo ispričali”, poručila je u srijedu donedavna voditeljica nakon što je potvrđeno da je ugovor s Novom TV raskinut.

‘Bili su poput neke sekte’

No, što se točno dogodilo iza zatvorenih vrata može se samo nagađati. Sadašnji novinari redakcije Provjerenog nisu govorili o odlasku šefice, a njezini nekadašnji suradnici bili su poprilično suzdržani na spomen njena imena. Jedan od njih, koji je želio ostati anoniman, rekao je kako nikad nisu pronašli zajednički jezik.

“To je i bio razlog mog odlaska. Ne mogu baš reći da je u pitanju mobing, ali da je to osoba s kojom želim raditi – nije!”, otkrio je za Slobodnu Dalmaciju.


Novinar Nove TV za Jutarnji je ispričao kako je cijeli Ivanin tim bio “priča za sebe”.

“Nikad se nisu previše družili s ostalim novinarima, uvijek su bili, znam, smiješno zvuči, poput neke sekte”, rekao se novinar i dodao kako ga je uvijek čudio broj odlazaka iz redakcije Provjerenog.

Stala je na žulj?

Podsjećamo, u posljednje dvije godine ovu je emisiju napustilo nekoliko novinara, među kojima su Kristian Došen, Maruša Stamać, Kristina Čorak, kao i Ivan Čorkalo i Matina Tenžera.

Paradžiković od samih je početaka bila dio tima emisije Provjereno. Prvo kao novinarka, potom kao voditeljica od 2009. godine, a godinu dana kasnije i kao urednica. Emisija je za to vrijeme dobila brojne nagrade i priznanja te doprinijela boljitku društva.

“Gazi ona sa svojom ekipom već godinama po bolnim žuljevima. Neki od njih su podigli tužbe protiv svega što je na njihov račun izgovoreno u emisiji. Je li moguće da je to razlog navodne smjene Ivane Paradžiković”, konstatirala je jedna njezina kolegica, prenosi Jutarnji.


Komentari