Djed joj je bio najveća zvijezda Hrvatske, a majka je TV kraljica: Pogodite o kome je riječ

Unuka slavnog pjevača također se bavi glazbom (Foto: Biljana Blivajs/CROPIX)

Njezin djed je bio najpoznatiji pjevač tadašnje Jugoslavije, a zatim je postao i političar. Otac joj je poznati pijanist, a majka jedna od najpoznatijih glumica Hrvatske.

Ona je, pak, cijenjena pijanistica i pjevačica, a prošle je godine po prvi put postala majka.

Znate li tko je ona?

Majka mu je najpoznatija hrvatska pjevačica, a on ne voli medije: Pogodite o kome je riječ

U pitanju je Vita Vukov, unuka slavnog pjevača Vice Vukova te kći pijanista Emila Vukova i glumice Ksenije Pajić.

Odrastajući u glazbenoj dinastiji, odmalena je bila okružena klasičnom glazbom. Osim oca i djeda, i njezina baka Diana Bulat-Vukov je svirala klavir i pjevala, dok se njezina teta Ivana bavi jazz glazbom.


Klavir zavoljela s deset godina

U povodu prve godišnjice smrti Vice Vukova održan je koncert pod nazivom ‘Vici s ljubavlju’. Na slici: unuka Vita Vukov, supruga Dijana Vukov, Dijana Pleština i Ksenija Pajić (Foto: Goran Mehkek/CROPIX)

Kad je kao desetogodišnjakinja čula izvedbu Vladimira Horowitza, odustala je od baletne karijere te se u potpunosti posvetila muzici. Godine 2017. debitirala je u opereti ‘Vesela udovica’, a klavir je diplomirala na muzičkim akademijama u Zagrebu i Klagenfurtu.

Sa suprugom Andreasom Edom Szabom prošle je godine dobila prvo dijete, sina Tomu. Njezina majka Ksenija Pajić nedavno je u programu HRT-a otkrila da uživa u ulozi bake.

‘Stignem uživati, kako ne, drukčije je jer kao majka imaš veću odgovornosti, stalno si u brizi, dijete je ipak vezano primarno uz majku, osjećaš ogromnu odgovornost i brigu oko djeteta… Kao baka naravno da se brinem za njega i čuvam Tomu, i lijepo mi je kad se družimo, kad smo zajedno, ali nemam takav pritisak. A Toma je divan, donio mi je život, novu ljubav, novu radost, igru, pomladio me. Toma, hvala ti!’, rekla je Ksenija Pajić.

Nevjerojatna karijera Vice Vukova

Vice Vukov svojedobno je bio najveća glazbena zvijezda, na slici sa Zdenkom Runjićem (Foto: CROPIX)

Vitin djed Vice Vukov bio je po mnogima vlasnik jednog od najljepših glasova regije. Proslavio se davne 1959. godine nastupom na Opatijskom festivalu s pjesmom ‘Mirno teku rijeke’. Šezdesetih godina prošlog stoljeća bio je najveća domaća glazbena zvijezda, a onda sedamdesetih doživljava progon, odlazi živjeti i studirati u inozemstvo, a glazbenu karijeru u Hrvatskoj revitalizira tek 1989. godine.

Godine 1990. rasprodao je 14 uzastopnih koncerata u Lisinskom. Počinje se baviti politikom, a na izborima 2003. ulazi u Hrvatski sabor kao nezavisni zastupnik. Vukov je u studenom 2005. godine doživio nesreću – pao je na stepenicama Hrvatskog sabora, a preminuo je u rujnu 2008., nakon 34 mjeseca borbe za život.

Vita je na koncertu u čast djeda otpjevala pjesmu ‘U duši s tobom’ (Foto: Tomislav Krišto/CROPIX)

Vita je svojedobno otkrila da djeda Vicu pamti po ‘spektakularnim ručkovima’ i ‘vicevima kojima je uveseljavao sve oko sebe’. Godine 2019. oduševila je javnost na koncertu ‘To je tvoja zemlja’ u čast pokojnog djeda. Otpjevala je njegovu pjesmu ‘U duši s tobom’ i dirnula mnoge.

Teta joj je najveća zvijezda Hrvatske, a s majkom nije u dobrim odnosima: Pogodite o kome je riječ


Komentari