Brat joj je najpoznatiji hrvatski pjevač, a ona izbjegava medije: Pogodite o kome je riječ

Njezin brat je jedan od najpoznatijih pjevača u regiji (Foto: Livio Andrijić/CROPIX)

Ona je rođena u poznatoj obitelji, ali ne voli biti eksponirana. Njezin otac je bivši košarkaš Jugoplastike i poznati ugostitelj, a brat joj je jedan od najpoznatijih pjevača u čitavoj regiji.

Osim poznatog prezimena, ima i zanimljivo ime – nazvana je po starohrvatskoj božici pobjede, a njezino ime na staroslavenskom znači ‘zapjevati’.

Majka joj je hrvatska glazbena diva, a djed slavni redatelj: Znate li tko je ona?

Znate li tko je ona?

U pitanju je Buga Grašo, sestra pjevača Petra Graše te kći bivšeg košarkaša, splitskog ugostitelja Zorana Graše. Njezin otac proslavio se 1971. godine kad je s Jugoplastikom došao do titule viceprvaka tadašnjeg Kupa europskih prvaka. Nakon uspješne sportske karijere, počeo se baviti ugostiteljstvom pa je Grašina pizzerija devedesetih godina postala omiljeno okupljalište Splićana i turista iz čitavog svijeta, a družila se tamo i politička elita.

Petar i Buga Grašo na vjenčanju Severine 2015. godine (Foto: Peđa Milosavljević/CROPIX)

Iako je obitelj očekivala da će prvorođenac Petar nastaviti očevim sportskim stopama, on se početkom devedesetih ozbiljnije počeo baviti glazbom. Nakon što je napisao nekoliko pjesama za Olivera Dragojevića i sam je stao pred mikrofon pa je 1995. godine krenula njegova blistava pjevačka karijera koja traje i dan danas.


Sa suprugom živi u Berlinu

Za razliku od oca i starijeg brata, Buga je dugi niz godina vješto izbjegavala medije pa je o njezinu privatnom životu malo toga poznato. Udala se za osam godina mlađeg košarkaša Leona Radoševića, žive u Berlinu, a zajedno imaju kćer Leni koja je na vjenčanju ujaka Petra i njegove odabranice Hane Huljić nosila buket.

Buga je u braku s košarkašem Leonom Radoševićem (Foto: Tom Dubravec/CROPIX)

Na prošlogodišnjoj dodjeli Večernjakove ruže Buga je ipak napravila medijski iskorak te je umjesto slavnog brata preuzela nagradu za pjevača godine. ‘Sigurna sam da je ovo najljepši poklon za njegov sutrašnji rođendan’, rekla je na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta dok je Petar pjevao u prepunoj Areni Zagreb.

Otac joj je nogometna legenda, a majka jedna od najljepših Hrvatica: Znate li tko je ona?


Komentari