Biskup Ivaniševiću nije želio krstiti kćer, tenisač tada nije skrivao razočarenje: ‘Crkva ima dvostruke kriterije’

Goran Ivanišević i Tatjana Dragović (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Bivši supružnici Goran Ivanišević i Tatjana Dragović ovih su dana ponovno u središtu pažnje. Nakon što je 52-godišnji tenisač putem Instagrama potvrdio kako s bivšom suprugom vodi sudski spor zbog, kako je naglasio, novca koji mu pripada, javnost ne prestaje brujati o nekada jednom od najslavnijih domaćih parova.

A pored trenutne drame koja se događa na relaciji Ivanišević – Dragović, mnogi su se prisjetili i onih koje su ih pratile u godinama iza nas. Jedna od njih je i ona vezana za krštenje njihove zajedničke kćeri, danas dvadesetogodišnje Amber Marije.

Goran Ivanišević i Tatjana Dragović (Foto: Dragan Matić/CROPIX)

Odbio krstiti dijete jer roditelji nisu bili vjenčani

Naime, hvarsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk odbio je u srpnju 2004. godine krstiti njihovu kćer, budući da Goran i Tatjana tada još nisu bili u braku, i time izazvao polemike u javnosti.

Tenisača i manekenku, koji su već imali sve pripremljeno za malo slavlje u krugu najužih članova obitelji i prijatelja, ta je vijest nemilo iznenadila i duboko potresla, pisao je tada Story.

Ivanišević želi svoju polovicu nazad: Ovako izgleda luksuzno ljubavno gnijezdo Tatjane i Vlahe u središtu Zagreba


‘Crkva ima dvostruke kriterije’

‘Problem je u tome što Crkva ima dvostruke kriterije. Zato je uvijek odvajam od Boga. Oba partnera moraju imati sve sakramente kako bi se obavilo krštenje. No za neke pravila vrijede, za neke ne.Nas su ubacili u tu prvu skupinu i, prema njihovim kriterijima, mi ne možemo krstiti naše dijete. To je pravo Crkve, ali uvjeren sam da ćemo uskoro riješiti i taj problem. Mislim da bi se Crkva trebala baviti mnogo važnijim stvarima’, rekao je tada tenisač.

U konačnici, Amber Marija je krštena pet godina kasnije, u veljači 2009. godine.

‘Na mojoj ruci blista prsten, ali ne vjenčani i nije točno da smo Goran i ja u Los Angelesu krstili svoje dvoje djece, već samo našu kćer. Naša Amber krštena je za vrijeme hrvatske mise u jednoj crkvi u Kaliforniji, i bio je to prekrasan, vrlo dostojanstven obred, pri kojemu se nitko od okupljenih nije čudio niti upirao prstom u nas’, rekla je Tatjana tada za Gloriju.

 


Komentari