Zvijezda hit serije ostala šokirana nakon rutinskog pregleda: ‘Da sam pričekala još samo šest mjeseci’

Jenna Fischer (Foto: Instagram screenshot)

U mjesecu listopadu se posebna pažnja posvećuje podizanju svijesti o prevenciji raka dojke. Tim se povodom na svojim društvenim mrežama nedavno oglasila i poznata američka glumica.

Jennu Fisher brojni Hrvati pamte po ulozi Pam u hit seriji The Office koja se snimala od 2005. do 2013. godine. Ona je na svom Instagramu podijelila svoju priču o tome kako joj je prošle godine dijagnosticirana ova opasna bolest koju je, srećom, pobijedila.

“Listopad je mjesec podizanja svijesti o raku dojke. Nikada nisam mislila da ću imati ovakvu objavu, ali eto. Prošlog prosinca dijagnosticiran mi je trostruko pozitivan rak dojke u prvoj fazi. Nakon obavljene operacije, kemoterapije i zračenja, više nemam rak”, stoji u objavi popularne glumice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Fischer (@msjennafischer)


‘Pronašli su nešto u mojoj lijevoj dojci’

Jenna je nadalje opisala kako je u listopadu 2023. godine otišla na rutinsku mamografiju, a netom prije je na Instagramu objavila svoju fotografiju uz šaljivi podsjetnik “da se treba pobrinuti za svoje loptice kojima vrijeme otkucava”. “Nakon neuvjerljivih rezultata mamografije zbog gustog tkiva dojke, moj liječnik je zatražio i ultrazvuk. Pronašli su nešto u mojoj lijevoj dojci. Poslali su me na biopsiju. Zatim sam 1. prosinca 2023. saznala da imam rak dojke u prvoj fazi”, prisjeća se glumica.

Kako je opisala, riječ je o vrlo agresivnom obliku raka, ali da je dobra stvar što terapija uglavnom daje pozitivan odgovor i što je kod glumice otkriven prilično rano. Imala je i lumpektomiju – operaciju uklanjanja kvržice, 12 krugova kemoterapije te trotjedno zračenje u mjesecu lipnju.

Tijekom kemoterapije je izgubila i kosu, ali kako kaže “jako je sretna što se danas osjeća odlično”. Također je ukazala na važnost mamografije te pozvala žene da obave svakako obave ovaj pregled jednom godišnje. “Moj je tumor bio toliko mali da ga se nije moglo osjetiti na obični dodir. A da sam pričekala još samo šest mjeseci, stavri su mogle biti puno gore”, zaključuje Jenna.


Komentari