Žustra rasprava bivših kolegica, Hloverki zasmetao Hrgin status: ‘Ta je usporedba glupa do boli’

Mirjana Hrga i Hloverka Novak Srzić (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Ne prestaju reakcije javnosti nakon prve debate predsjednika Joea Bidena (81) i njegovog prethodnika Donalda Trumpa (78), a sve uoči američkih predsjedničkih izbora 5. Obojica su bili podosta angažirani i žestoki, no Bidenov nastup na trenutke je bio naprasit i nesiguran, dok je Trump u svojim napadima često koristio lažne tvrdnje, pišu svjetski mediji.

Razgovarali su o svim aktualnostima, a najviše o pobačaju, imigraciji, ratovima u Ukrajini i Gazi, te upravljanju ekonomijom. Nakon debate na Facebooku se oglasila Mirjana Hrga.

“81 i 78 godina. Jurišaju na novi mandat. Mediji izdvajaju iz njihove sinoćnje rasprave dio o golfu, prostitutkama i drogi. Dok svijet gori. Amerika bi trebala biti nekakav faktor. Bar je bila. Zakuhala je nebrojene ratove. Pa i ovaj u Europi. Amerika izgleda ne želi pomoći ni sebi. Neobično. Što će izbor između ove dvojice donijeti svijetu?”, poručila je Hrga, a ubrzo joj se javila nekadašnja kolegica Hloverka Novak Srzić.

‘Usporedba je glupa do boli’

“Zato vam je Tomašević mlad. Svatko tko prati američku politiku zna da je Trump lider, prvi američki predsjednik koji nije pokrenuo niti jedan rat. Trump je u globalističkom ludilu zadnja brana zapadne kršćanske civilizacije, a glede godina, Clint Eastwood upravo u svojim kasnim devedesetima završava svoj novi film.

Usporedba Trumpa i Bidena je glupa do boli. Od njihovih godina do njihovih politika. Nažalost, ispiranje mozgova hrvatskih medija ima očigledne posljedica”, poručila je Novak Srzić, a Hrga joj je na to odgovorila.


“Draga, mi nemamo pojma kakve su njihove politike, tko ih stvarno vodi i što je željeni cilj. Da se referiram, za razliku od mlađahnog Obame koji je zavio dio svijeta u crno, Trump je upravno suprotno.

Mate Rimac prekinuo šutnju: ‘Ovih je dana toliko gluposti napisano, ali ovo je vrhunac’

Duboka neodlučnost

Bidena je teško i rekla bih suvišno komentirati bez da znamo pozadinu tog svjetskog cirkusa, a uljez među njima, Tomašević, moj stav je jasan. Od aktiviste nikada učinkovitog lidera. To je kao da od novinara tražiš da radi PR. Btw, smatram nepristojnim nakon nekih godina, recimo 75 hvatati se dramatično važnih funkcija. Uključujući i Papu”, poručila je Hrga.

Inače, Biden i Trump su dvojica najstarijih kandidata za šefa Sjedinjenih Američkih Država u povijesti, a obojica su ušla u debatu s političkim ranjivostima koje predstavljaju mješavinu rizika i prilika. Dok ankete na nacionalnoj razini predviđaju tijesnu utrku, Trump vodi u većini ključnih saveznih država. Ni Biden ni Trump nisu popularni, a mnogi Amerikanci su i dalje duboko neodlučni.


Komentari