Zoran Vakula se u emotivnoj objavi prisjetio preminulog kolege: ‘Profesor, šef, meteo legenda’

Zoran Vakula. (Foto: Damir Krajac/ CROPIX)

Na današnji dan obilježava se peta godišnjica smrti nezaboravnog meteorologa Milana Sijerkovića. Njegove prognoze zauvijek će ostati u sjećanju kao drugačije i upečatljive, a dragog kolege na današnji se dan sjetio i Zoran Vakula.

Glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije upravo na stranicama HRT-a podijelio je nekoliko misli o Sijerkoviću.

Zoran Vakula i Milan Sijerković
(Foto: Boris Kovacev / CROPIX)

‘Sijer. Profesor. Šef. Meteo – legenda!’

‘Prije točno 5 godina – 8. prosinca 2018. – napustio nas je magistar znanosti Milan Sijerković, i danas mnogima jedan od naših najpoznatijih meteorologa – sinonima za vremensku prognozu. Sijer. Profesor. Šef. Meteo – legenda! Premda mr. sc. Milana Sijerkovića vjerojatno mnogi najviše pamte po pučkim izrekama kojima je obogaćivao i činio zanimljivim često suhoparne vremenske prognoze, valja znati da je on bio jedan od pionira “televizijske meteorologije” ovog dijela Europe. Više od tri desetljeća radio je za Radio televiziju Zagreb, zatim i HRT, a medijski aktivan bio je i u mirovini’, napisao je Vakula.

‘GLEDATI OBLAKE VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTO’ Milan Sijerković bio je omiljeno lice televizije, prisjetili smo se njegovih brojnih uzrečica

Za kraj se prisjetio i jedne od Sijerkovićevih posljednjih vremenskih proznoza:


‘Zbog vremena kakvo smo prognozirali – malo tko će skakati od veselja. Može li vrijeme za vikend biti ljepše od prognoziranog. Može, ali nije vjerojatno. Vrijeme, međutim, katkada ne sluša ni sebe, a kamoli prognostičare’.

Milan Sijerković
(Foto: Neja Markicevic / CROPIX)

Podsjećamo, Milan Sijerković rođen je 1935. u Crnoj Gori i odrastao je u primorskom mjestašcu Baošiću, s pogledom na bokokotorski zaljev. Diplomirao je 1961. godine. Magistrirao je 1977. godine. Od 1963. do odlaska u mirovinu radio je u Državnome hidrometeorološkom zavodu u Zagrebu.


Komentari