Zoran Šprajc o braku sa suprugom Lidijom i odgoju troje djece: ‘Poštujem njihov izbor’

Zoran Šprajc sa suprugom (Foto: Josip Moler / CROPIX)

Zoran Šprajc jedno je od zasigurno najpoznatijih domaćih televizijskih imena. Nagrađivani novinar, urednik i voditelj posljednjih je godina jedno od zaštitnih lica RTL-a, a iza njega je dugogodišnja karijera u medijima.

Ipak, mnogima je nepoznat podatak da se Zoran Šprajc nije oduvijek tako prezivao. Naime, poznati je voditelj svoje prezime odlučio zamijeniti onim njemačkog podrijetla jer mu je, kako je svojevremeno objasnio, bolje zvučalo.

“Zoran Šprajc rođen je 1968. godine u Slavonskom Brodu. Rođeno prezime bilo mu je Jovanović, ali je Zoran kasnije uzeo majčino prezime Šprajc, budući da nikad nije ni živio s ocem, a to prezime bilo je i mnogo zvučnije za javnu osobu”, stoji na internetskoj stranici biografija.hr.

Zoran Šprajc (Foto: Darko Tomas / CROPIX)

Skladna obitelj

Podsjetimo, Zoran Šprajc sa svojom suprugom Lidijom, inače lektoricom koja je i sama vodila neke kontakt emisije u vezi pravopisa, gramatike, govora i pisanja, ima troje djece.

Također, Zoran je svojevremeno govorio o tome kako se snalazi s troje djece. “Za divno čudo, ta se gomila pubertetskih hormona u kući i ne osjeti. Svatko od njih cool je na svoj način, a savjete im više dajem nego što ih oni trebaju. Sve su to već mali-veliki ljudi koji imaju izgrađen svjetonazor, karakter i navike pa mi se čini da roditelji ponekad uzaludno pokušavaju usmjeriti dijete u smjeru u kojem bi oni željeli. Moje je da poštujem njihov izbor i da im u tome pomognem koliko god to mogu”, poručio je tom prilikom za Story.

Nadalje, osvrnuo se i na temu braka. “Ako je brak navika, onda je to dobra navika. Valjda si u braku jer to želiš. Naravno da ima navika i svakodnevnih rituala, ali ne bih rekao da je brak sam po sebi navika, barem meni nije. Mislim da čovjek u sebi ima ili nema strasti. Nastojim sa strašću raditi posao, družiti se s prijateljima i biti s obitelji. Strastven sam i u sportu, ali i za stolom. Strastven sam u svađi, ali i u ljubavi. No za ljubavnu je strast ipak potrebno dvoje”, zaključio je.


Šprajc se okomio na HRT: Podsjetio na odluku o kojoj se još uvijek priča


Komentari