Žiri poklonio pobjedu Švicarskoj, nižu se reakcije: ‘Hrvatsku su pokrali, sramota’

Baby Lasagna (Foto: Livio Andrijic / CROPIX)

Baby Lasagna osvojio je za Hrvatsku sjajno drugo mjesto na Eurosongu. Naime, naš predstavnik bio je prvi kod publike i treći kod žirija, dok je švicarski predstavnik ko dpublike bio tek peti, ali je zato dobio ogroman broj bodova žirija, što je u konačnici kombinacijom glasova bilo nedohvatljivo.

Ovakav razvoj događaja izazvao je lavinu reakcija na društvenim mrežama, gdje su fanovi počeli pisati kako je Švicarskoj žiri poklonio pobjedu.

“Hrvatska je pokradena, sramota za natjecanje”, “Pravda za Hrvatsku”, “Svi znamo tko je moralni pobjednik”, “Strašno da pobijediti može netko s petog mjesta publike”, “Ovo nije što su ljudi željeli”, “Ovo natjecanje je postalo smijurija”, neki su od komentara.

Doček na trgu

Podsjetimo, Hrvatska je od publike dobila najveći broj bodova, njih 337, dok je Švicarac dobio tek 226 bodova publike, no zato ga je žiri ‘napucao’ s 365 bodova, dok je Hrvatsku nagradio s ‘tek’ 210 bodova.

Grad Zagreb najavio je da će organizirati svečani doček Baby Lasagne na Trgu bana Jelačića u nedjelju s početkom u 13 sati.


“Neka, zaslužio je”, “Bravo Marko”, “Ponosni na njega”, “Idemo svi”, neki su od komentara građana.

Grad Zagreb objavio: Organizirat ćemo svečani doček Baby Lasagne na Trgu Jelačića


Komentari