Ženi radili šest estetskih zahvata za redom: Nekoliko dana kasnije stalo joj je srce

Bolnica operacija (Foto: Pixababy)

Brazilski plastični kirurg čija je 24-godišnja pacijentica preminula nakon što u mukotrpnoj osmosatnoj operaciji prošla kroz šest različitih zahvata, trenutno je pod istragom policije.

Viviane Lira Monte pronašla je plastičnog kirurga putem interneta. S njim je dogovorila cjelodnevnoj operaciju tijekom koje bi napravio šest različitih zahvata. Podvrgnuta je smanjenju grudi i liposukciji trbuha, ruku, leđa i brade. Zatim su joj mast dobivenu liposukcijom ubrizgali u stražnjicu kako bi povećali njezin volumen.

Međutim, nakon operacije došlo je to teških komplikacija i infekcija te je provela 22 dana na intenzivnoj njezi, do zatajenja srca 26. rujna. Njezina obitelj tvrdi da su je iz bolnice pustili već 15 sati nakon operacije, no da se ubrzo pojavila bol u trbuhu te su zvali Hitnu koja ju je prebacila u veću bolnicu.

Liječnica, ilustracija (Foto: Pixabay)

Tvrdi da ju je kirurg nagovorio na neke zahvate

Dobila je emboliju pluća i tešku infekciju trbuha. Njezin suprug Santiago komentirao je teško stanje u kojem je bila. “Povraćala je krv, oporavila se, ali nikada nije bila stabilno. Bilo je puno upala i infekcija zbog operacije”, ispričao je za lokalne medije.

Nakon zatajenja srca uspjeli su je reanimirati i intubirati, no bilo je prekasno da ju se spasi. Njezin suprug Santiago krivi kirurga jer ju je nagovorio na prošireni paket zahvata.

“Otišla je kirurgu samo da napravi mamoplastiku i liposukciju trbuha. Ali uvjerio ju je da napravi i druge stvari, rekavši da treba liposukciju ruku i leđa. Čak je dobila besplatnu liposukciju brade, zbog čega je bila jako uzbuđena”, ispričao je potreseni suprug.


Liječnici upozoravaju na opasnu bolest: ‘Zadnja tri tjedna je povećan broj oboljelih’

‘Vratio se samo par sati prije nego je umrla’

“Kada se vratila s konzultacija, rekla je da će napraviti još stvari jer je liječnik ponudio bolju cijenu i uvjeravao je da će sve biti u redu”, Santiago je dodao da je kirurg inzistirao na tome da se mu se plati u gotovini.

Rekao je da je kasnije razgovarao s kirurgom kojeg je obavijestio da je ona sad u klinici intenzivne njege, na što ga je on umirio i rekao da će sve biti dobro. Kako tvrdi suprug, kirurg je tad otišao na put u Rio de Janeiro, a u jedinicu intenzivne njege došao je samo nekoliko sati prije nego je pacijentica preminula. Tvrdi da ga obitelj krivi što je napustio grad dok je pacijentica umirala.


Komentari