Žena pobijedila opaku bolest pa krenule druge muke: ‘Otpustili me već nakon prvog dana’

Ilustracija (Foto: Freepik)

U dobi od samo 26 godina, Linda Loprasert je primijetila neobične simptome – naime, postala je izuzetno zaboravna te počela halucinirati. Ubrzo se suočila s teškom dijagnozom kada su joj liječnici rekli da ima tumor na mozgu. Uslijedila je dugotrajna i iscrpljujuća borba, ali Linda je tešku bolest pobijedila. Nažalost, tu njezinim mukama nije bio kraj.

Mlada je žena ispričala svoju priču. “Znala sam da nešto nije u redu još 2014. godine kada sam počela imati ozbiljnih problema s pamćenjem. Moj mi je menadžer na poslu znao reći da “pamtim kao slon” jer bih se svega sjećala. Ali ubrzo sam počela zaboravljati i najjednostavnije zadatke”, prisjeća se Linda.

Kad su joj dijagnosticirali rak, Linda kaže da joj se sve činilo pomalo ‘nadrealnim’. Ipak, doktori su joj objasili da su tretmani liječenja kod tumora koji ona ima uglavnom učinkoviti. “Srećom, moj tretman liječenja je prošao uspješno i nakon 18 mjeseci kemoterapije i zračenja, bila sam presretna što sam se izliječila od raka”, opisuje.

Linda zbog problema s pamćenjem ne može zadržati posao, ilustracija (Foto: Pixabay )

‘U samo jednom danu bi shvatili da imam problema s pamćenjem’

Međutim, kako kaže, život nakon raka je bio sve samo ne lagan. “Do danas, otprilike osam godina nakon liječenja, nisam uspjela ponovno pronaći i zadržati posao, a nije da nisam pokušavala”, kaže ona.

Prije dijagnoze, Linda je bila izvršna direktorica službe za upravljanje odnosa s klijentima koja se u trenutku mogla sjetiti bilo koje odrađene prodaje. Međutim, kaže da je tumor to ‘zaustavio’ i počeo utjecati na njezino pamćenje, prenosi The Mirror.

Kad je ozdravila, pokušala se vratiti na posao, ali nije bilo tako lako kao što je očekivala. Tijekom razgovora za posao, nijednoj tvrtci nije dala do znanja o tome da je bolovala od tumora iz straha da će je odmah ‘otpisati’. “Na četiri od svih tih radnih mjesta bila sam zaposlena tek jedan dan. Toliko im je trebalo da shvate da nešto nije u redu s mojim pamćenjem”, kaže Linda.


Liječnici ovako nešto još nisu vidjeli: Mladi dečko u stanju koje su prozvali ‘misterij’

‘Pate’ joj i osobni odnosi

Sveukupno, do sada je bila otpuštena s 14 poslova zbog dugotrajnih posljedica tumora koji joj je ozbiljno utjecao na pamćenje. Linda pak kaže da se osjeća kao da nikada nije dobila “priliku za uspjeh” i da je bolest utjecala ne samo na njezine poslovne izglede i neuspjehe, već da su “patili” i njezini osobni odnosi. Objašnjava da njezino ‘oštećeno’ pamćenje dovodi do toga da se ponavlja, postavlja ista pitanja i zaboravlja informacije, što ljude onda poprilično “živcira”.

Kako bi si olakšala situaciju, sada radi bilješke i svaki dan piše popis obaveza koje treba slijediti kako ih ne bi zaboravila. Napisala je i knjigu pod nazivom “Memory Fail” u kojoj je detaljno opisala cijelo iskustvo svoje bolesti, kao i život nakon raka, u nadi da će pokazati drugim pacijentima s tumorom mozga da nisu sami u svojim borbama.


Komentari