Zagrepčanin napravio kartu gableca u gradu: Pogledajte gdje možete svratiti na obilan ručak

Pohana piletina i pastrva su omiljeni gableci (Foto: Marko Miscevic / Cropix)

Zadnjih mjeseci u Hrvatskoj su rasle plaće, no rasle su i cijene. Tako je počastiti obitelj u restoranu postao pravi luksuz. Na mnogim mjestima pizza se ne može naći ispod 10 eura. Međutim postoje mjesta koja nude dnevne obroke, kako Zagrepčani vole reći gablece. Cijene gableca uglavnom su povoljnije od regularne ponude, a porcije su obično obilate.

Doduše zahtjevno je pronaći mjesta koja nude gablece, a ponekad je u njima i velika gužva jer je mnogi gosti već rutinski dolaze tamo, pa ti restorani ni nemaju potrebu za oglašavanjem. Na sreću mnogih građana jedan Zagrepčanin je napravio interaktivnu kartu koja prikazuje mjestu u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji koja nude dnevne obroke.

“Napravio sam mapu s mjestima za gablece u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Konkretno bistroi, buffeti, zalogajnice, zdravljaci, gablecaone i slične ustanove u našem gradu i Županiji. U izbor izlazi sve navedeno, da ima dnevna jela, gdje se obično jede nekaj na žlicu, domaće, kao kod bake ili mame. Tipa grah, špek fileki, kobase, bečki, razni gulaši, čobanci, sarme, punjene paprike, nastavi niz”, napisao je ovaj dobročinitelj na Redditu.

Grah i faširanci su tradicionalna zagrebačka hrana
(Foto: Biljana Blivajs / CROPIX)

Ideja oduševila Zagrepčane

Na karti Zagreba i Županije crvenim križićem s prekriženim priborom za jelo istaknuta su mjesta koja nude gablece. Pritiskom na gumb odmah se otvara lokacija na Google Maps te korisnici tako brzo mogu pretražiti ponudu i ocjene lokala. Riječ je o veoma inovativnoj ideji, a kreativnog Zagrepčana su i pohvalili u komentarima na društvenim mrežama, a neki su i istaknuli svoje najdraže gablaone.

I nije tako zdravo kao što se misli: Liječnica upozorila što nikako ne treba jesti za doručak


Karta je napravljena s pomoću Google Maps alata koji omogućava jednostavno kreiranje interaktivnih karti. Interaktivnu kartu možete pogledati ovdje.


Komentari