Zagrepčani ne mogu dočekati Eurosong: ‘Ove godine gledam samo zbog njega’

Baby Lasagna (Foto: Livio Andrijic / CROPIX)

Ostalo je još malo vremena do početka ovogodišnjeg Eurosonga koji se održava u Malmöu u Švedskoj od 7. do 11. svibnja. Hrvatski predstavnik Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna, odrađuje posljednje pripreme, a u Švedsku je otputovao krajem travnja.

Podsjetimo, pesma ‘Rim Tim Tagi Dim’, od nedavno je ponovno prva na eurovizijskim kladionicama te se Hrvatskoj predviđaju velike šanse za pobjedu. Kao i ranije, Eurosong natjecanje je podijeljeno u dvije polufinalne večeri te finale u koje ulazi sveukupno 26 od 37 pjesama koje se natječu ove godine.

Baby Lasagna nastupit će u prvoj polufinalnoj večeri u utorak 7. svibnja, i to pod rednim brojem sedam, a prijenos počinje u 21 sat. A što Zagrepčani misle o ovogodišnjem Eurosongu te hoće li gledati nastupe, provjerili smo u anketi – Hoćete li gledati Eurosong?

Sitno brojimo do početka ovogodišnjeg Eurosonga. 🎤🎶

Objavljuje Zagreb.infoSubota, 4. svibnja 2024.

‘Oborio me s nogu’

Dio Zagrepčana u komentarima je istaknuo da će svakako gledati Eurosong i to zbog Baby Lasagne. “Obavezno, nisam baš gledala do sada, ali Marko i njegova izvedba sa folklornim elementima i outfitom me oborila s nogu. Divna pjesma i divan mladi glazbenik. Idemo Marko, Baby Lasagna po pobjedu”, komentirala je jedna Zagrepčanka.


Da Eurosong do sada nisu pratili, ali će gledati zbog Baby Lasagne navode i drugi. “Obavezno. Nikad to ne gledam, ali ovu jedva čekam”, “Da, dokle god mi sudjelujemo”, “Samo zbog Lasagne gledam ove godine, inače ne bi”, “Inače ne gledam, ali Markov nastup ću pogledati”, “Ne mogu dočekati navijati uz TV”, navodili su građani.

“Da, najviše zbog Marka”, “Ovaj puta da, ne cijeli, ali “baby” sigurno! I vjerujem u tog mladića i njegovu ekipu!”, “Obavezno ovaj put. I navijati za Marka”, “Da i navijati jer nakon dugo vremena imamo dobrog predstavnika s dobrom pjesmom”, “Gledat ću i navijati za našeg Lasagnu. Želim mu sreću, da sve dobro prođe i da odnese pobjedu”, komentirali su građani.

‘Nadam se da će pobijediti’

Također, dio građana navodi da na Eurosongu očekuje pobjedu Hrvatske te će zbog toga gledati natjecanje. “Da, ali isključivo zbog Marka. Nadam se da će pobijediti”, “Voljela bih da Marko pobijedi, ali zbog njega najviše”, isticali su.

“Jedva čekamo utorak polufinale i naravno subotu di se nadamo da Marko donosi Eurosong konačno u Hrvatsku!”, “Kako god završilo on je pobjednik”, “Jedva čekam, Marko do pobjede. Obožavam Hrvatsku, obožavam ovog dečka”, “Obavezno da vidimo kako će Baby Lasagna pobijediti konkurenciju”, navodili su Zagrepčani.

“Gledat ću samo zbog Marka i držim fige da pobijedi”, “Obavezno, navijam i glasat ću”, “Gledat ćemo. I želimo pobjedu”, “Navijam za Marka”, “Definitivno gledam Markov nastup i nadam se pobjedi, jer zaslužuje biti prvi”, slaže se dio građana.

‘Ima čistu desetku’

Da im se osobito sviđa pjesma ‘Rim Tim Tagi Dim’ slažu se su brojni Zagrepčani. “Mali je kralj i od mene ima čistu desetku. Pjesmica je živa, lako ulazi u uho. Bit će vrlo visoko po bodovima. Među prve tri garant”, navodi jedan Zagrepčanin.

“Sviđa mi se sve vezano uz ovu našu pjesmu, izvođač, tekst, glazba, ples, odjeća i ovaj dragi mladić. Od srca mu želim uspjeh”, “Jedan od najboljih do sada i to europskim stilom”, “Mali je mrak”, “Ovaj put ne mogu dočekati, na prvo slušanje i gledanje pjesma mi je legla”, navodili su.

“Ovu ću gledati zbog njega. Takav je dragi, mladi, nadareni, pristojan dečko”, “Moram vidjeti Markov nastup i reakciju publike. Sretno mu i sigurno smo prvi”, “Jedva čekamo, navijamo i držimo fige za našeg Baby Lasagnu”, “Ove godine ne bih to propustila ni za što na svijetu”, zaključuju građani.

HRT zbog Baby Lasagne nazvao direktor Arene Zagreb: ‘Zamolili smo ih jednu stvar’

S druge strane, iako smatraju da je Baby Lasagna odličan, neki građani nisu sigurni hoćemo li uspjeti pobijediti s obzirom na sve faktore koji na to utječu, ali zaključuju da, bez obzira na sve, Baby Lasagna je za njih pobjednik.

Također, neki građani navodili su da Eurosong neće gledati jer ih to ne zanima, dok su neki, bez obzira na to što natjecanje neće pratiti, poželjeli sreću hrvatskom predstavniku.

Sve što trebate znati o Eurosongu 2024.: Ove godine je došlo do bitnih promjena kod glasanja


Komentari