Zagrebačka glumica izgubila dio vida pa saznala tešku dijagnozu: ‘To je bolest s tisuću lica’

Monika Mihajlović (Foto: Instagram)

Poznatu zagrebačku glumicu, 33-godišnju Moniku Mihajlović odnedavno ponovno gledamo na malim ekranima. Naime, nakon što je uzela pauzu od glumačkih angažman, Monika se ovu jesen vratila na televiziju i to u ulozi simpatične Davorke u novoj RTL-ovoj dramskoj seriji ‘Sjene prošlosti’.

I dok na malim ekranima tumači asistenticu ginekologinje Olge, vrlo organiziranu i vjernu zaposlenicu, kad je riječ o njezinom privatnom životu, posljednjih godina Monika je bila primorana naučiti živjeti s ozbiljnom dijagnozom koja joj je dijagnosticirana tijekom pandemije koronavirusa.

“Imam dosta lagani oblik multiple skleroze. Postoje naši suborci koji imaju puno težu kliničku sliku i proživljavaju vrlo, ajmo reći, ružne simptome. Ja sam blagoslovljena time što je moja bolest prilično blaga pa ja nemam puno tih simptoma koji me ograničavaju u svakodnevnom životu”, otkrila je glumica za RTL.hr ispričavši detalje svoje borbe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Monika Mihajlović (@monika_mihajlovic_mimi)


“Izgubila sam dio vida na jednom oku”

“U početku je to bilo, znači dijagnoza je postavljena neuritisom, odnosno izgubila sam dio vida na jednom oku i tako smo došli do dijagnoze. Otkrivene su lezije na mozgu koje su odgovarajuće dijagnozi. Napravili smo lumbalnu punkciju. Nakon lumbalne punkcije postavlja se dijagnoza i to je to.

Meni je možda više utjecala psihički jer sam počela postavljati pitanje. Multipla skleroza napada živce i ljudima se ruke tresu, ostaju bez mobilnosti u rukama. Vrlo često zna napasti i hod pa imamo ljude koji hodaju s određenim pomagalom, štapom ili su u kolicima. I tu sam počela postavljati pitanja. Ovaj moj posao je fokusiran na moje ruke i zaista mi trebaju ruke kako bih mogla raditi ovaj posao. Što ako?

I tu je onda krenulo pitanje na koje nema odgovara i koje je možda pogrešno. Što ću ja sada ako meni multipla udari na ruke i ja neću moći raditi ovaj posao? Multipla zna nekada udariti i na govor. Što ako mi udari na govor pa se neću moći baviti glumom?”, ispričala je Monika koja je priznala da je zbog dijagnoze koju je dobila, na jedno vrijeme odlučila i pauzirati glumu.

Neizlječiva pošast napada Hrvate, Branka je dugo patila: ‘Dogodilo se samo od sebe jedno jutro’

“Multipla skleroza je bolest s tisuću lica”

“Nakon dijagnoze, nisam se javljala na castinge. Nisam još ni mislila. RTL je to odlučio umjesto mene jer nisam bila sigurna. Imam strašno veliku odgovornost prema svakom projektu u koji ulazim, i prema kolegama, i prema produkciji, prema svima koji ulažu svoje vrijeme u te projekte koje radimo i nisam bila sigurna jesam li ja fizički dovoljno spremna ući u taj neki projekt i zato se nisam javljala na castinge.

Sad se situacija promijenila, sad mi je RTL dokazao da sam spremna i da mogu, ali nekako sam tu ja više iz straha reagirala što ako nego što je bilo objektivnih razloga za to. Nakon nekog vremena sam promijenila ploču, postavila sam si sva moguća pitanja koja sam si mogla postaviti. Na neka možeš odgovoriti, na neka odgovora nema.

Multipla skleroza je bolest s tisuću lica. Ponekad je vrlo blaga, ponekad udara vrlo teško i vrlo nezgodno i to ne možemo znati. Prema tome, nema potrebe da si postavljaš pitanje što ako. U redu, reagirat ćeš u tom trenutku ako dođe do tog trenutka, a do onda raširi ruke i radi sve što želiš raditi. I naravno da sam odmah nastavila raditi u salonu i nastavila sam s predstavama i dramskim radionicama s djecom. Znači, nisam promijenila maltene ništa”, zaključila je glumica.


Komentari