Za mjesec dana veliko slavlje u obitelji Kekin: Na ovo se dugo čekalo

Ivana i Mile Kekin (Foto: Lucija Ocko / CROPIX)

Za točno mjesec dana Mile Kekin zajedno sa svojim bendom održat će najveći samostalni koncert pred zagrebačkom publikom.

U subotu, 9. studenog stiže na pozornicu Tvornice kulture, a upravo ovim koncertom zaokružit će regionalnu turneju “Soundtrack za život”, koja obuhvaća izvedbu pjesama iz čitave lepeze njegovog autorskog stvaralaštva – od dana s Hladnim pivom do recentnih solo izdanja.

Ovaj zagrebački koncert predstavlja kulminaciju jedinstvenog kreativnog putovanja koje je obilježilo domaću glazbenu scenu. Repertoar će biti pažljivo osmišljen kako bi obuhvatio široki presjek Kekinovog opusa, s naglaskom na albume “Šamar” i “Knjiga žalbe” koji su nam donijeli klasike “Zimmer Frei”, “Samo za taj osjećaj” i “Nije sve tako sivo”, kao i samostalnih singlova od posljednjih nekoliko godina, među kojima su “Reno 4” i “Pater Familias”.

Mile Kekin i bend (Foto: Marina Uzelac)

Nova etapa glazbene karijere

Frontmen jednog od najvažnijih hrvatskih bendova svih vremena, čovjek čiji su glas i stihovi formirali i zauvijek ostavili svoj pečat na domaćem punku, u novoj se etapi svoje karijere predstavio u punom sjaju s jakim pratećim bendom.

S Kekinom na turneji nastupa peteročlani bend sastavljen od iskusnih glazbenika i poznatih lica naše scene, a čine ga Viktor Slamnig, Andrija Lazo, Darko Krznarić, Mario Petrinjak te Mark Mrakovčić, ujedno i producent Kekinovog hvaljenog albuma ”Nježno đonom”, koji su brojni kritičari uvrstili među najbolja izdanja 2023. godine.

Uoči velikog zagrebačkog koncerta, Mile Kekin je nedavno objavio i novu verziju pjesme “Trening za umiranje”, klasika iz repertoara Hladnog piva, u suradnji s Darkom Rundekom. Ova nova interpretacija donosi svježi aranžman i emocionalnu težinu koja odražava zrelost dvojice kantautora, čineći je posebnim dodatkom Kekinovom opusu.


Mile Kekin otkrio kakav bi bio u ulozi supruga predsjednice: Jedna stvar se ne bi mijenjala

Ulaznice su u prodaji

S turnejom “Soundtrack za život” Mile Kekin je već obišao regiju i Europu, što uključuje i nedavni nastup u norveškom glavnom gradu Oslu. Pred njim su i regionalni nastupi u Ljubljani (25.10.), Novom Sadu (01.11.) i Beogradu (02.11.), a zagrebačka publika imat će priliku doživjeti vrhunac ovog kreativnog ciklusa upravo 9. studenog u Tvornici kulture.

Ulaznice za koncert u Tvornici kulture dostupne su u prodaji putem online platforme Core Event i na svim njihovim fizičkim prodajnim mjestima, po cijeni od 15 eura u pretprodaji, dok će na dan koncerta biti 17 eura.

Kako otkriva i sam Mile Kekin, publika može očekivati energičan nastup i best-of njegove kompletne dosadašnje karijere, od Hladnog piva do samostalnih izdanja.


Komentari