William i Kate se pribojavaju učiniti ovaj korak: ‘Bilo bi to loše za njih, javnost bi mogla burno reagirati’

William i Kate (Foto: AP Photo/Matt Rourke/ Guliver)

Kako pišu britanski mediji, princ William i princeza Kate ne žele biti uvučeni u najnoviju obiteljsku dramu koja se odvija na dvoru.

Naime, princ i princeza od Walesa posljednje dvije godine borave u Adelaide Cottage na imanju Windsor, unatoč tome što već imaju prebivalište u Kensingtonskoj palači i seosku kuću u Norfolku pod nazivom Anmer Hall, a sada neki sugeriraju kako bi ponovno trebali promijeniti dom.

Razlog ovakvih nagađanja leži tu tome što princ Andrew, Williamov stric, trenutno vodi ključne razgovore s kraljem Charlesom o svom domu, Royal Lodgeu. Prema izvorima, monarh želi da 64-godišnji vojvoda od Yorka, smanji životni prostor i napusti Royal Lodge zbog visokih troškova osiguranja.

Princ Andrew (Foto: AP Photo/Sang Tan, File/ Guliver)

“William nije zainteresiran”

Upravo zbog navedenog, mnogi kraljevski komentatori sugerirali su da su Kate i William idealan par za preseljenje u Royal Lodge, ako Andrew bude prisiljen napustiti imanje.

Međutim, kraljevski autor Richard Kay sada tvrdi kako je to vrlo malo vjerojatno zbog rizika da bi se Walesovi mogli naći u središtu polemike oko licemjerja.

“William nije zainteresiran za tu nekretninu, barem ne u ovom trenutku kada je sav njegov fokus na Kateinu zdravlju dok se ona bori s dijagnozom raka. William je također s tugom priznao da bi posjedovanje još jedne kraljevske vile bilo loše za princa koji vodi kampanju protiv beskućništva”, kazao je Kay za The Mail.


William i Kate žestoko se zavadili s kraljem Charlesom: Ne žele čuti za njegove prohtjeve

Na imanju živi od 2003. godine

Inače, 2023. godine, princ od Walesa pokrenuo je program Homewards – inicijativu koja želi dokazati da beskućništvo može postati prošlost. Ako bi Kate i William u ovom slučaju dobili svoj četvrti dom, za očekivati je da bi izazvali kritike javnosti.

S druge pak strane, princu Andrewu, koji je prestao biti aktivan član kraljevske obitelji 2019. godine nakon intervjua za Newsnight u kojem je govorio o svom prijateljstvu s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyjem Epsteinom, kralj Charles smanjuje osoblje na imanju na kojem živi od 2003. godine.


Komentari