(VIDEO) ZVIJEZDA HTV-a PROVELA NAS DUBRAVOM! ‘Hoćeš ciglu jednu, ha, hoćeš ti jednu ciglu, ha…’ Jedan park je poseban!

Voditeljica Antonia Ćosić (Foto: Marko Todorov /CROPIX)

U našoj rubrici ”Kvartotura” obilazimo kvartove i donosimo zanimljive goste koji nas vode svojim omiljenim loakcijama.

U prvom izdanju otišli smo u Dubravu gdje nam je domaćica Antonia Ćosić, poznato lice HRT-a, koja nam je pokazala neka zanimljiva mjesta koje svakodnevno obilazi. Poznata voditeljica i novinarka ima i svoga gosta. Dovoljno je samo napomenuti da ga znate apsolutno svi i spada u legenedu ne samo Dubrave, već Hrvatske i regije. On je Mladen Bodalec iz ”Prljavog kazališta”.

Živopisan i jedan od najvećih kvartova je definitivno Dubrava. Naselje je dobilo ime po šumi koja se nekada nalazila na toj lokaciji točnije hrastu koji se još naziva i dub. Zanimljiva i simpatična Antonia Ćosić na sebi svojstven način provela nas je Dubravom.

“Kvartoturu” o Dubravi s Antoniom Ćosić pogledajte u priloženom videu.

”Hoćeš ciglu jednu, ha, hoćeš ti jednu ciglu, ha. Ovaj mit star skoro 30 godina više ne vrijedi, jer Dubrava više nije opasno mjesto, već miran i siguran kvart, jedan od najvećih u Zagrebu”, započela je Ćosić.


Nakon sigurnosne situacije pozabavila se zaslužnim i uspješnim sugrađanima Dubrave, a ima ih.

”Zezaju nas da smo Olimpijsko selo, naravno obilježile su nas trenirke, ali i brojni olimpijci – Sandra Perković, Filip Hrgović, Josip i Anton Glasnović i mnogi drugi”, navodi Antonia koja je bacila izazov odnosno pozvala ostale kvartove da se jave ako imaju više olimpijaca od Dubrave.

(Foto: Marko Todorov/ CROPIX)

Istočni zagrebački kvart osim sportaša oduvijek je bio poznat i po glazbi. Tako je Antonia u goste pozvala ni manje ni više nego Mladena Bodalca.

”Dubrava je zaštitni znak Prljavog kazališta. Sve je krenulo baš iz ovog parka gdje se nalazimo. Tu sam se upoznao s Jasenkom Hourom, oni su ovdje igrali mali nogomet, zabavljali se i tako se dogodilo naše poznanstvo. Za neke kvartove diljem bivše države znalo se po nogometnim klubovima, a Dubrava je bila sinomim za Prljavo kazalište”, rekao je Mladen Bodalec.

Mladen Bodalec i Jasenko Houra upoznali su se u parku gdje je Antonia ugostila Mladena.
(Foto: Matija Djanjesic / CROPIX)

Nakon susreta s Mladenom požurili smo na plac. Antonia je često na tržnici, a obožava domaće voće i povrće.

”Pošto je tikvica? Tri eura kilogram. Pa to je super. Niste poskupljivali?”, upitala je prodavača koji je kao iz topa odgovorio da nisu.

”Zašto nam se skrivate od kamere. O.K malo smo ga prepali, idemo dalje”, kroz smijeh će Antonia.

Tijekom šetnje naišli smo i na oglas u kojem dječak od 15 godina traži posao.

”U Dubravi možete naći i neke posebne metode odgoja, čini se da su ovo strogi roditelji koji su odlučili uposliti 15-godišnjeg dječaka tako da on čisti i pere po kućama. Nisam sigurna koliko je legalno, trebalo bi provjeriti, ali zasigurno je zanimljivo i vjerujemo da će uroditi plodom, jer mladić navodi kako čisti, pere, šeće pse, obavlja usluge za 10 eura, a sve to u svrhu štednje za more”.

Za kraj zavirili smo u nekada najpoznatiju ulicu u Dubravi. Nema tko nije tamo kupovao, otišao na izlet pogledati nove kolekcije ili se samo prošetati kako bi osjetili atmosferu Konjščinske ulice. Bio je to hrvatski Ponte Rosso, moglo se kupiti sve od igle do aviona. Nekada jako prometna ulica gdje su dominirali BMW-i i Mercedesi danas je sablasno prazna.

”Kao što vidite nema više tog šarma i sjaja, sada smo i mi ovdje Dubravčani u shopping centrima”.

No posao i dalje ide, kako saznajemo danas poduzetnici prodaju robu direktno tvrtkama s kojima imaju dogovorenu suradnju, a ne više na cesti.


Komentari