Vedranu Rudan iziritirao Mate Rimac: ‘Ovih smo dana svjedoci neviđenog cirkusa’

Vedrana Rudan Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Domaća spisateljica i kolumnistica, Vedrana Rudan, je u najnovijem tekstu na svom popularnom blogu iznijela svoje mišljenje o domaćem poduzetniku Mati Rimcu. Tekst pod nazivom Rimčevo novo ruho daje naslutiti da poznata spisateljica i nije osobit Rimčev fan.

“Taj Rimac, koji već godinama caruje svim našim medijima, uvijek je kod mene izazivao nelagodu. Nevjerojatno mi je da je u jednoj sirotoj Hrvatskoj nacionalni heroj čovjek koji se bavi autima, a ti auti piče tristo kilometara na sat. Tko vozi te aute i gdje? Zašto bi to nama siromasima trebalo biti zanimljivo?”, započela je svoj osvrt Vedrana.

Potom je prokomentirala Rimčevo obiteljsko zaleđe aludirajući pri tome da njegov poslovni uspjeh možda i nije postigao isključivo vlastitim snagama. “Da, tko plaća te projekte ‘Tesle’ iz Livna ili Duvna? Tata? Je li mu zato ovih dana završio u prdekani?”, piše književnica koja je dodala kako ju je zasmetala i iziritirala cijela priča oko njegove luksuzne svadbe na kojoj se pekao vol od 800 kila.

Vedrana Rudan (Foto: Rino Gropuzzo/Facebook

Situaciju usporedila s poznatom Andersonovom pričom

Međutim, kritikama spisateljice tu nije bio kraj. Tako se nadalje osvrnula na nedavni događaj na kojem je Mate Rimac predstavio svoj najnoviji projekt, taksi bez vozača nazvan ‘Verne’.

“Ovih dana smo bili svjedoci i za hrvatske pojmove neviđenog cirkusa. Rimac je našoj eliti predstavio svoje najnovije sranje. Taksi bez vozača. Taksi se zove ‘Verne’ prema onome piscu. Čitam Tomićev tekst u Jutarnjem, koji je to genijalac. Tomić piše da su u taj projekt porezni obveznici, to jest ja, to jest vi, uložili ili će uložiti osamdeset milijuna eura”, ne štedi na riječima Rudan.

A potom je taj događaj usporedila s Andersenovom pričom “Carevo novo ruho”, implicirajući da su prisutne elite pohvalile i oduševljeno prihvatile projekt ne razumijevajući pri tome njegovu istinsku vrijednost.


Dikan komentirao poznatu Hrvaticu koja se bori s rakom: ‘Nikad mi nije bila simpatična’

‘Svi kojima se golać ukazao su oduševljeno pljeskali’

“Sjećate li se te priče? Car je jednoga dana odlučio obnoviti garderobu. Njegovi dizajneri nisu bili maštoviti poput Zigmana iz Kostrene, j*bote, da mi se prije smrti dočepati jednog njegovog sakoa, pa caru nisu skrojili novo ruho nego su ga gologa poslali među njegov glupi narod. I bili su u pravu. Svi kojima se golać ukazao pljeskali su oduševljeni dezenom, krojem, materijalom. Ali… U bajkama je uvijek tako. Pisac u*ere priču. Među nazočnima je bilo i jedno dijete koje je viknulo: ‘Car je gol!’ Tek tak su podanici skupili hrabrost i počeli urlati, car je gol, car je gol, car je gol…”, piše spisateljica.

Potom je zaključila da Hrvati, baš poput naroda iz Andersonove bajke, bivaju oduševljeni nepostojećim i nefunkcionalnim carstvom.

“Kad je pred neki dan car Rimac prikazao hrvatskome puku, onom povlaštenom, taksi bez vozača, među oduševljenom gomilom nije bilo djeteta. Rimac je uzalud dozivao Vernea, Verne se ponašao poput hercegovačkog magarca ili hrvatskog, moram biti politički korektna. Nije čak ni njaknuo. Ostao je na mjestu kako to inače rade magarci kad ih pokuša za*ebati neki kreten. Nazočni su čekali i čekali, kad su shvatili da se magare ne miče razišli su se oduševljeni jer nada umire posljednja”, zaključuje Vedrana Rudan u svom stilu.

Tajči ne skriva da ponovno ljubi i to kauboja, isplivale slike: ‘Da, partneri smo’


Komentari