Vedrana Rudan šokirala priznanjem: ‘Bio je divljak, dva puta sam ga pokušala ubiti’

Vedrana Rudan (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Nedavno je poznata spisateljica i kolumnistica, Vedrana Rudan, šokirala javnost obznanivši vijest da ima rak, a o svemu je pisala na svom popularnom blogu.

Rudan je gostovala u emisiji srpske nacionalne televizije, “Lica kao sav normalan svet” i progovorila o teškim životnim trenucima. Kazala je kako je dva puta pokušala oduzeti život svom ocu, a nakon drugog pokušaja je ‘jedva izvukao živu glavu’.

“Pokušala sam ubiti oca kad sam imala 15 godina, ali mi nije uspjelo. Pokušala sam i s 20, ali je jedva ostao živ. On je mene uhvatio, ja sam imala 21 godinu, diplomirala sam i radila. Bila sam normalna žena. Tada su se nosile mini suknje, pa su onda preko noći došle u modu maksi suknje. Ja sam kao i svaka mlada djevojka pratila modu. Onda sam bacila mini suknju i navukla maksi”, započela je svoju priču Vedrana.

@zagrebinfo Može li Baby Lasagna dovesti Eurosong u Hrvatsku? 🎤 #zagrebinfo #zagreb #babylasagna #eurosong #eurovision #rimtimtagidim #fy #fyp #viral #tiktok #viraltiktok #anketa ♬ original sound – zagreb.info

‘Otac je bio divljak koji nas je maltretitao’

Po prvi put se izderala na tatu kad joj je bila 21 godina: “Onda je on došao u našu kuhinju, prostački me je odmjerio i kaže mi: ‘Jučer si bila k*rva, a danas si časna sestra, odluči se’. Ja sam mu na to odvratila: ‘Ne s*ri’. To je bio prvi put da sam u životu digla ton na oca. On, divljak, meni komentira suknju koju sam sama kupila. On je tada prišao meni, zgrabio me za odjeću i bacio u stakleni ormar. Bila sam sva u krvi i staklu. Majka se tresla”, nastavlja tešku ispovijest književnica.

Tada mu nije ostala dužna: “U tom momentu sam uzela lonac pun gulaša i bacila mu je u glavu. On se nekako odmakao, bio je sav u krvi, majka je skoro umrla. Ja sam ga htjela ubiti. Odvela ga je onda majka doktoru, zakrpio mu je rane i nakon toga se vratio u svoju kafanu i rekao konobarici da sam ga htjela ubiti. Konobarica mu je tad rekla, a šta je do sad čekala. Tada sam otišla od kuće u namjeri da se više nikada ne vratim”, priča Vedrana i otkriva kako nakon njegove smrti nije bila tužna ili nesretna.


“Kada mi je umro otac sebi sam rekla bar suzu pusti, i zaista sam jedno dvije, tri suze izvukla iz sebe. Tada sam rekla sebi, to smeće ti je toliko zla učinio, kakve suze. Odj*bi oca”, kazala je Rudan.

@zagrebinfo Znate li vi ove činjenice o našem gradu? 😎 #zagrebinfo #zagreb #quiz #babylasagna #lasagna #eurovision #eurosong #fyp #fy #viraltiktok #viral #anketa #voxpopuli @The Baby Lasagna Official ♬ original sound – Cristian | Eurovision

‘U svakome tražim mane’

U daljnjem razgovoru je otkrila kako u suštini, ljude uglavnom ne voli i da nema povjerenja u apsolutno nikoga. Objašnjava i kako s takvim razmišljanjem nije lako živjeti.

“Djetinjstvo mi je bilo teško, ali mi je dalo snagu da prezirem ljude dok se ne dogodi suprotno. To je ono što mene čini jakom, to mi je usadio otac koji je prezirao ljude, pa tako i mene. Mlatio je mene, majku i sestru. Baku nije, jer je ona bila snažna osoba. Prezirem ljude, dok ne otkrijem nekoga tko mi se sviđa, a onda ga čerečim do smrti i tražim u njemu mane. Ne vjerujem apsolutno nikome, ne može me zavesti ni osvojiti nitko. Na pola prstiju jedne ruke mogu nabrojati ljude koje volim. Sve druge ispitujem, svaki dan su mi na stolu za seciranje. Teško je živjeti s tim, bilo bi bolje da sam opuštenija, ali nisam”, zaključuje ova književnica.

Miljenik žena: Chef Ivan Pažanin snimljen u društvu poznate zanosne plavuše


Komentari